Sorteig beca equinoteràpia

Una altafullenca guanya una beca d'equinoteràpia de l'Associació Todos En Azul per a infants amb autisme

La teràpia amb cavalls és una de les més beneficioses per a les persones amb autisme

Una veïna d'Altafulla guanya una beca per practicar equinoteràpia. L'Associació Todos En Azul, entitat tarragonina que dóna suport a les famílies amb infants amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) va realitzar, dilluns passat, un sorteig per poder realitzar aquesta pràctica, molt important entre les persones amb aquest tipus de trastorn.


El sorteig es va realitzar a través de la pàgina de Facebook de l'entitat i l'afortunada va ser la bola número quatre del bombo, corresponent a l'Esther E.M, veïna d'Altafulla.


La beca està valorada en 1.200 euros i permetrà a l'infant de la persona agraciada gaudir, a partir del mes de setembre, de classes i sessions setmanals d'equinoteràpia durant un any al Club Hípico Tomás Santiago de Cambrils.


L'entitat també ha agraït a les organitzacions que han fet possible aquesta beca, que han estat la Perruqueria Somnis de Torreforta i el Club Hípico Tomás Santiago, que gràcies als seus donatius i col·laboració han fet possible realitzar aquesta teràpia amb cavalls.

La millor teràpia per als infants

Per a les persones amb TEA, la teràpia assistida amb cavalls és molt beneficiosa per a la seva salut, ja que com explica la terapeutaSandra Ramírez, «no tan sols proporciona beneficis físics, sinó, sobretot, beneficis emocionals, de comunicació, habilitats socials, regulació de la conducta, control d'estrès i angoixa».


Ramírez, terapeuta Todos En Azul, apunta que des que es du a terme aquesta teràpia amb els infants del centre, «hem observat una millora significativa en tots els aspectes». Segons detalla, el cavall és un dels millors 'coterapeutes' que existeix. La seva sensibilitat, percepció i equilibri fan d'aquest animal el perfecte ajudant per aconseguir reforçar totes les habilitats del pacient.


Segons explica Ramírez, qualsevol persona pot realitzar teràpia amb cavalls, sempre que s'adapti la sessió a les característiques especials de cadascú.


Comentaris