El viatge a Roma de final de curs a l'Institut d'Altafulla, sense professors per la por al coronavirus

El centre proposava canviar la destinaci贸 | Seran pares i mares de l'AMPA qui acompanyin els menors

Els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut d'Altafulla viatjaran a finals de mes a Roma tot i no haver trobat cap professor que s'ofer铆s a acompanyar-los. El tradicional viatge de final de curs 鈥攊 de final d'etapa鈥 al centre p煤blic tirar脿 endavant entre els dies 30 de mar莽 i 3 d'abril de la manera que estava prevista, tal com ha avan莽at aquest dimecres l'emissora municipal Altafulla R脿dio i ha pogut confirmar poc despr茅s TarragonaDigital, per貌 ho far脿 sense professors. En el seu lloc, els acompanyants dels menors seran pares i mares de l'AMPA de l'Institut que han acceptat fer el pas endavant.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

Si b茅 Roma 鈥攁l centre de la 'B贸ta' italiana鈥 no 茅s considerada una zona d'alt risc de contagi del coronavirus que s铆 ha paralitzat el nord del pa铆s, el temor al virus, a possibles incid猫ncies derivades o a un hipot猫tic confinament ha aixecat una onada d'escepticisme i rebuig que s'ha notat entre el professorat altafullenc, qui preferia canviar la destinaci贸 per una altra considerada 芦m茅s f脿cil de gestionar禄. Segons ha pogut saber aquest mitj脿, la insist猫ncia d'alguns familiars ha estat clau per resoldre el debat cap a la soluci贸 acordada.

 

Pares i mares de l'AMPA acompanyaran els menors per tal de mantenir en peu el viatge de 4t d'ESO

Una reuni贸 entre fam铆lies, centre i ag猫ncia de viatges aquest dimarts a la tarda va posar fil a l'agulla als dubtes sobre el futur del viatge i va confirmar la sortida de consens: la sortida tira endavant en els dies acordats i amb pares i mares en el lloc dels professors. Fonts properes al centre han insistit que ni el professorat t茅 l'obligaci贸 d'assumir la responsabilitat de les sortides d'aquesta magnitud, ni les fam铆lies la de renunciar a un viatge que ja tenien pagat.

 

La majoria de les fam铆lies, vist aix貌, havien insistit en la voluntat de mantenir la proposta inicial, donat que el cost de cancel路laci贸 del viatge pujava a m茅s de 250 euros per alumne. D'altres ja han iniciat el proc茅s de cancel路laci贸 d'un viatge del qual ja no en formaran part. TarragonaDigital ha intentat contactar, sense 猫xit, amb la direcci贸 de l'Institut d'Altafulla per a l'elaboraci贸 d'aquesta informaci贸.

 

Les fam铆lies que assumeixin aquesta responsabilitat d'acompanyar els joves viatgers, doncs, hauran de comunicar-ho al centre durant aquesta setmana per tal de definir l'estructura final del viatge. El centre garanteix, per貌, que aquests familiars acompanyants viatjaran amb les mateixes condicions de gratu茂tat i asseguran莽a de responsabilitat civil amb qu猫 viatjaria qualsevol docent.

M茅s not铆cies de la categoria Baix Gai脿