Clam per treure els «guarda-raïls assassins» de la carretera que uneix Calafell i Bellvei

En aquesta via hi va morir fa dues setmanes un jove motorista veí del municipi
La carretera TV-2126 uneix Calafell amb Bellvei. | Ajuntament de Calafell

 

L’Ajuntament de Calafell s'ha sumat a la campanya per demanar que es retirin els guarda-raïls perillosos de la carretera TV-2126, coneguda com la carretera de la Cobertera, que uneix Calafell i Bellvei. En aquesta via és on fa dues setmanes va morir Ivan Navas, un jove motorista de 21 anys, resident al municipi, que va impactar contra una d'aquestes tanques de seguretat.

 

Des del consistori apunten que aquests elements són coneguts com a «guarda-raïls assassins», perquè els pals que fan de base actuen com una guillotina quan un motorista cau. «Aquest perill no pot seguir ni un dia més, amb el qual exigim solucions immediates, que no són costoses ni complicades», ha reclamat l'alcalde del municipi, Ramon Ferré. L'exigència es traslladarà a la Diputació de Tarragona i a totes les administracions amb competències en seguretat viària.

 

Campanya de veïns i familiars

El batlle avisa que cal «evitar que cap altra persona perdi la vida per aquests elements», afegint que «hi ha remeis més senzills» per donar seguretat. La reclamació de l'Ajuntament de Calafell se suma a la campanya que estan fent diversos col·lectius i veïns de Calafell i Cunit, en una iniciativa impulsada per la família d'Ivan Navas. Entre tots volen pressionar la Diputació perquè prengui mesures.

 

Des del consistori calafellenc apunten que les associacions de motoristes veuen com les solucions més òbvies per aquests elements «folrar-los de plàstic o de goma o bé posar una planxa entre la barrera i el terra». Ivan Navas va perdre la vida el passat 24 de juliol a la tarda, després que topés contra un dels guarda-raïls en caure de la seva moto. El jove, de només 21 anys, vivia a Segur de Calafell i era molt conegut. La seva mort va causar consternació al municipi. Des d'aleshores, familiars i veïns han iniciat una campanya per eliminar els guarda-raïls d'aquesta carretera.