Imatge de l'autopista C-32.

La Generalitat s'obre a «ajustar» el preu del peatge de la C-32

S'estudiarà a la nova Taula de Mobilitat del Gran Penedès

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha avançat aquest divendres 10 de juliol que es crearà una Taula de Mobilitat del Gran Penedès on, entre altres aspectes, es buscaran fórmules per ajustar el preu de peatge de la C-32 al territori. En aquesta taula hi prendran part els ajuntaments, els empresaris del Penedès i el Garraf i la societat civil.

Buscar «alguns ajustos»

Tot i avisar que el pressupost de la Generalitat «no és elàstic», Calvet s'ha obert a trobar «alguns ajustos que ajudin a impulsar la competitivitat del Territori». En aquest sentit, el conseller ha recordat que el Govern destina 18 milions d'euros anuals a oferir diferents descomptes pels usuaris de la C-32, però creu que es pot «optimitzar i afinar» l'ús d'aquests diners.

L'anunci ha arribat després d'una reunió mantinguda a Vilanova i la Geltrú amb la junta directiva de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP). Des del Baix Penedès i el Garraf ja fa temps que es demana una rebaixa pels peatges de Cunit/Cubelles i de Vallcarca, que són dels més cars de Catalunya.

 

Reivindicació del territori

El passat 2019, Calvet va refusar la proposta de rebaixa presentada pel Pacte del Penedès Marítim. Associacions com No Vull Pagar C-32, per la seva banda, demanen la gratuïtat de l'autopista en el seu tram Sitges- el Vendrell per a tots els usuaris i per tots els mitjans de pagament.