Gran èxit del sainet 'A Cal notari' al Tàg del Vendrell

L'adaptació de l'obra ha anat a càrrec de Maria Ramon Caballé i Neus Oliveras

El Teatre Àngel Guimerà (Tàg) del Vendrell ha acollit els dies 21 i 22 de juliol dues representacions del sainet titulat 'A cal notari o uns capítols matrimonials desfets', de Ramon Ramon i Vidales, organitzades per l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, la Impremta Ramon, la família Ramon i Neus Oliveras, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell, el Consell Comarcal del Baix Penedès, el Museu Deu i la Vil·la Museu Pau Casals.

Aquesta obra costumista va ser estrenada amb gran èxit el 16 d'octubre del 1899 al Teatre Romea de Barcelona gràcies al suport d'Àngel Guimerà. L'acció del sainet transcorre en un poble de la província de Tarragona en el despatx d'una notaria. L'argument tracta de la redacció d'uns capítols matrimonials entre les famílies d'uns nuvis per tal de deixar ben lligats els seus interessos patrimonials. Ramon Ramon coneixia molt bé la temàtica, ja que havia estat escrivent del seu germà notari, Jaume Ramon i Vidales, a Sarral i Montblanc.

Un treball coral

L'adaptació de l'obra ha anat a càrrec de Maria Ramon Caballé i Neus Oliveras Samitier. L'elenc d'actors ha estat integrat per Míriam Bartes, Cristina Urgell Nogués, Anna Mestres del Río, Pilar Hernández Blanco, Noemí Ripoll Querol, Joan Basseda Domènech, Albert Figueras Dalmau, Joan Basseda Ballester, Alfons Vigo Caballero, Joan Nuñez Nuño, Sergi Rodero Tenorio, Francesc Ripoll Sonet, Pep Vinyes Solé, Aleix Álvarez Sánchez, Nil Vinyes Miret, Abril Costa Ripoll i els extres Francesc Casas Mestres, Enia Figueras Tutusaus, Maria Figueras Tutusaus, Laura Montequi Hernández, Salvador Rovira Serra, Biel Vidal Medrano, Gemma Vigo Mitjans.

La direcció artística ha anat a càrrec d’Hermini Caballero Abalos i Ció Pallarès Lacruz. L'escenografia, una aquarel·la de Joan Descals Esquius, la fotografia de difusió, de Linus Urpí, i la coordinació ha anat a càrrec de Nativitat Castejón Domènech. Cal destacar la col·laboració de Valentí Carné Nin, Tomàs Querol Ayala i Ramon Ventosa Palau.  La Impremta Ramon ha produït el cartell, el programa de mà i ha iniciat una col·lecció en la qual publicarà obra dels germans Ramon i Vidales. En aquesta ocasió ha estat l’adaptació teatral del sainet 'A cal notari', realitzada per Neus Oliveres i Maria Ramon, i coordinada per l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès. El preu del llibret és de tres euros, dels quals dos es destinaran a la Residència d’Avis La Muntanyeta.