El Portal del Pardo del Vendrell.

El Vendrell vol combatre els robatoris al centre amb més càmeres de vigilància

El municipi segueix l'exemple de Calafell, després de l'onada de robatoris a comerços d'aquest estiu

L’Ajuntament del Vendrell instal·larà quatre noves càmeres de vigilància a diferents accessos al centre històric de la ciutat, amb l’objectiu tant de pacificar el trànsit com de prevenir nous robatoris al nucli antic. La junta de govern local ja ha aprovat la compra de les càmeres, amb un cost de 37.000 euros, i des del consistori esperen que puguin estar en funcionament al llarg del mes de setembre.

Prevenir els robatoris i pacificar el trànsit

Aquestes quatre càmeres se sumaran a altres que ja hi ha des de fa anys als carrers de l’illa de vianants, i que estan connectades amb la comissaria de la policia local. En un primer moment, l’objectiu de posar les càmeres era purament per pacificar el trànsit, substituint el sistema de pilones actual, que presenta molts problemes de funcionament, cosa que es tradueix en un manteniment molt car.

Però l’onada de robatoris que han patit diversos comerços del centre de la ciutat aquest mes de juliol, ha acabat suposant que una de les prioritats de les noves càmeres sigui augmentar la vigilància per prevenir futurs delictes. «Les investigacions de la policia indiquen que, en la majoria d’aquests robatoris, els lladres arriben en cotxe fins al davant mateix del comerç, per després poder fugir ràpidament», ha explicat l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, a TarragonaDigital. Això s’ha corroborat pel testimoni de diversos veïns de la zona.

El Portal del Pardo del Vendrell.
L'accés pel Portal del Pardo serà un dels que estarà vigilat amb càmera. | BP Diari

Lectura de les matrĂ­cules dels cotxes

Les quatre càmeres noves que es posaran aniran ubicades en quatre dels principals accessos al nucli antic, que són el Portal del Pardo, el carrer de Mar, el carrer de la Carnisseria i el carrer de Prat de la Riba. Les càmeres gravaran les matrícules dels vehicles que entrin a l’illa de vianants. Això servirà tant per controlar aquests delictes, com per pacificar el trànsit, ja que només tindran permís per passar els veïns que resideixen al centre i els transportistes que hagin de descarregar. Els altres vehicles seran denunciats.

La resta d’accessos al centre mantindran les pilones apujades, tot i que amb un sistema manual que suposarà menys problemes de funcionament. El Vendrell segueix, d’aquesta manera, els passos de Calafell, que el passat 2019 ja va posar una vintena de càmeres de vigilància en diversos punts del municipi, per prevenir robatoris i altres delictes. El consistori calafellenc va anunciar que aquest 2020 s’augmentarien les càmeres, després que a principis d’any també hi hagués un increment dels robatoris al nucli del Poble.


Comentaris