ÚLTIMA HORA

Cop policial a Calafell als pisos ocupats

Aladdin torna al cinema per captivar les noves generacions d’espectadors

El tarragoní Paco Enlaluna és el guionista de 'Viva la vida', pe·lícula protagonitzada per Pablo Chiapella i que s'estrena aquest divendres a Ocine Les Gavarres

Repassem seguidament les estrenes més destacades que arribaran aquest divendres 24 de maig a la cartellera d’Ocine a les sales tarragonines.  

 

Recordeu també que a Ocine Les Gavarres podreu gaudir de moltes de les pel·lícules que hi ha en cartell en Versió Original Subtitulada cada dimarts a partir de les 16:00h. Una bona manera de veure el millor cinema tal com ha estat rodat i interpretat i a la vegada practicar l’anglès. 

 

 

‘Aladdin’ 

  

 

Disney no dóna treva a les famílies i encara amb la màgia del 'Dumbo' de carn i ossos a la retina arriba una altra d’aquelles pel·lícules infantils mítiques que el gegant cinematogràfic més important del món retorna a la vida però passant dels dibuixos animats a l’acció real. Es tracta d’Aladdin, la història d’amor entre Aladdin i Jasmine, amb la cova de les meravelles i el geni de la llàntia com a secundaris de luxe. Dirigeix Guy Ritchie, - sí, Guy Rithcie – director de ‘Lock and Stock’ ‘ Snatch: Cerdos i diamantes’, ‘Operación U.N.C.L.E’, Sherlock Holmes o ‘El Rey Arturo: La Leyenda de Excalibur’.

 

Diu que de cinema Disney en sap molt perquè té cinc fills i tot i que segur que hi trobarem aspectes propis del seu estil – en persecucions, lluites i càmera lenta sobretot- s’ha adaptat als canons que marca Disney perquè sigui una pel·lícula amable i suportable per tota la família.

 

L’altre personatge a destacar és Will Smith, que és el geni de la llàntia i que, pel que hem pogut veure al tràiler, serà simpàtic i farà gràcia. La trama ja la coneixem i tot fa pinta a molt colorista i a pressupost alt i ben invertit així que és clarament l’estrena destacada d’aquesta setmana i d’aquest mes de maig.  

  

‘El hijo’ 

  

 

Inquietant història de terror psicològic amb els ensurts i efectes sonors d’infart que són habituals en el gènere quan pel que fa a argument tampoc hi ha gaire a gratar.

 

Un nen que arriba d’una altra galàxia és acollit per una parella. Aviat veuran que el nen té poders sobrenaturals que utilitzarà en situacions límit i amb intencions gens clares. Podríem definir la pel·lícula com una història de terror de superherois que en comptes de fer el bé fan el mal. La idea de la pel·lícula és de James Gunn, director i guionista de la saga ‘Guardianes de la Galaxia’. 

 

‘Como pez fuera del agua’ 

  

 

Comèdia italiana que ha tingut molt d’èxit al seu país i que ha començat ara la seva gira internacional. Recordeu ‘Ocho apellidos vascos’ o ‘Bienvenidos al norte’? Doncs seria el mateix però contraposant els costums entre una família de rics benestants amb una altra de gent de classe baixa i de barri perillós.

 

El motiu de la seva unió? La filla rica i el fill de la família de barri s’enamoren perdudament i les seves famílies han de començar a relacionar-se per saber si realment s’estimen o és un amor passatger. S’estrena a Espanya però això no vol dir que no tingui en un futur un remake fet aquí com ha passat amb altres pel·lícules com Perfetti Sconosciuti (‘Perfectos desconocidos’) o Smetto Quando Voglio (‘Lo dejo cuando quiera’). 

  

‘ La viuda’ 

 

 

Thriller psicològic d'intriga i terror protagonitzat per Isabelle Huppert, qui ha trobat en papers de dones torturades i enigmàtiques un autèntic filó, i Chloë Grace Moretz, una de les noves actrius de moda del Hollywood alternatiu. Frances (Grace Moretz) és una jove atenta i ingenua que, després de la mort de la seva mare, se'n va a viure a Manhattan. Un dia troba una bossa perduda al metro i l'entrega a la seva legítima propietària, Greta (Huppert), una pianista viuda amb una desesperada necessitat de companyia. Es converteixen en bones amigues però les intencions i l'obsessió de Greta complica les coses fins a límits insospitats. 

  

‘Viva la vida’ 

 

 

El tarragoní Paco Enlaluna és un dels guionistes d’aquesta pel·lícula dirigida per José Luís García-Berlanga (fill d’un dels genis del cinema espanyol del segle passat) i protagonitzada per Pablo Chiapella (Amador a ‘La que se avecina’), Guillermo Montesinos i Cristina Perales.

 

Es tracta d’una comèdia que retrata però un drama massa habitual com és el dels desnonaments. El protagonista i la seva família s’han de traslladar a casa dels pares a causa de la seva ruïna econòmica i al fet que ja s'han iniciat els tràmits pels quals els desnonen de la casa on viuen.

 

La parella protagonista afronta la situació de forma diferent: ell buscant una feina que solucioni els problemes econòmics definitivament, ella intentant remuntar el negoci familiar.