Arriba als cinemes el superheroi més còmic de tots: Superlópez

A més de les estrenes de la setmana, encara podeu veure a la cartellera d'Ocine pel·lícules com 'Malos tiempos en el Royale', 'Bohemian Rhapsody' o 'Ha nacido una estrella'

Aquestes són les estrenes que arribaran a les sales d'Ocine de Tarragona aquest divendres 23 de novembre.

  

 

'El veredicto'

 

'El veredicto' | Cedida

 

 

Emma Thompson, Fionn Whitehead, Stanley Tucci i Ben Chaplin són els protagonistes d'aquesta pel·lícula inglesa badasa en el best seller 'The Children Act' i centrat en la història d'una prestigiosa jutgessa del Tribunal Superior de Londres que travessa una greu crisi matrimonial. Enmig de la crisi comença a jutjar el cas d'un adolescent amb leucèmia que es nega a fer-se una transfusió en ser Testimoni de Jehovà. Ella l'intentarà convèncer perquè lluiti per sobreviure. Emma Thompson desplega tot el seu talent interpretatiu en una pel·lícula que li pot valer una nova nominació a l'Oscar.

 

'Jaulas'

  

Cinema costumista i social mesclat amb intriga i drama familiar. Dirigeix el debutant Nicolás Pacheco i ens porta fins a un barri humil on viuen una mare, la seva filla i un home que no les estima. Aprofitant l'indemnització que els paguen per desallotjar la parcel·la on viuen, mare i filla s'escapen amb els diners, però aviat les descobriran.

 

  

' La noche de 12 años'

 

'La noche de doce años' | Cedida

 

  

Producció d'Uruguay amb Chino Darín i Antonio de la Torre com a protagonistes, juntament amb Soledad Villamil i Silvia Pérez Cruz. 1973. Mentre Uruguay està sota el poder de la dictadura militar, nou presos són segrestats de les seves cel·les sota la premissa de 'Com que no els hem pogut matar, els tornarem bojos'. I queden completament aïllats durant 12 anys. Entre ells hi ha Pepe Mujica, qui més tard s'acabaria convertint en president d'Uruguay.

 

  

'Superlópez'

 

 

 

Dani Rovira es posa a la pell d'aquest conegut personatge del món del còmic, un dels pocs que encara no tenia adaptació cinematogràfica i que no està clar si necessitava o no. Més que una pel·lícula de superherois és una pel·lícula d'humor i això cal no perdre-ho de vista mai. L'estètica també és molt propera al còmic i a l'animació i els actors i actrius hi posen molt de la seva part perquè la història funcioni. No ens hem de prendre la trama seriosament, sinó anar al cinema disposats a passar una bona estona i a riure sense pensar gaire. Alexandra Jiménez, Maribel Verdú, Gracia Olayo i Pedro Casablanc també hi apareixen.

 

  

Encara en cartell...

 

'Malos tiempos en el Royale'

 

'Malos tiempos en el Royale' | Cedida

 

 

Drew Goddard va enamorar el món amb 'La cabaña en el bosque', una divertida i efectista declaració d'amor al gènere de terror des de dins el gènere mateix, agafant-ne els elements principals i portant-los a un còmicament mític a tall d'homenatge.

 

'Malos tiempos en el Royale' vol ser el mateix però agafant el noir com a gènere. Set personatges estranys coincideixen una nit de meitats dels anys setanta en un misteriós i inquietant hotel de carretera. Les relacions entre ells aviat porten al conflicte i el passat i motivacions de cada personatge (un venedor d'aspiradores, una hippy, una cantant negra i un capellà, entre d'altres) aniran aflorant enmig de símbols d'aquella època i amb el bé, el mal, el sacrifici o la compassió de teló de fons.

  

Gairebé dues hores i mitja de metratge (massa, com sempre) permeten llargues seqüències de diàleg ('Los odiosos ocho' de Tarantino seria un bon precedent), jugar molt amb l'ambientació i la banda sonora i lluïment tant d'intèrprets com de director. L'univers simbòlic, les referències i el metallenguatge cinematogràfic és de notable alt però hi manquen focs artificials, acció, sang, ritme, més girs de guió i un millor final. Amb tots aquests elements, que acostumen a ser la part més fàcil d'introduir en un guió, hagués estat a l'altura – i fins i tot per sobre- de la cabanya del bosc.

 

  

Consulteu els horaris de les sessions a la web d'Ocine. I aquest divendres 23 de novembre, aprofiteu el Black Friday també al cinema. Amb la targeta Fidelity Plus tindreu les vostres entrades a 6,40 €. I si encara no la teniu – fet inexplicable, perquè és gratuïta, no caduca i no comporta cap despesa – podreu anar al cinema per 6,90€