'Mientras dure la guerra': la Guerra Civil segons Amenábar arriba divendres a Ocine

Darrera setmana del mes de setembre, primeres estrenes cinematogràfiques de la tardor d'aquest any 2019.

 

Mentre encara teniu en cartellera una desena de pel·lícules molt interessants de veure, encapçalades per la imperdible 'Ad Astra', aquest divendres dia 27 arriben a la cartellera quatre noves històries, entre elles, la nova pel·lícula d'Alejandro Amenábar.

Estrenes de la setmana

1 'Mientras dure la guerra'

L'Amenábar més madur (el director ja consagrat internacionalment a partir de 'Los Otros') s'ha caracteritzat per tocar, en les seves pel·lícules, temes controvertits o d'actualitat a partir de fórmules més o menys comercials (l'eutanàsia a 'Mar Adentro', l'empoderament femení amb Ágora' o la part més fosca de l'Església a 'Regresión') i amb mà de mestre a la direcció.


Ara agafa un esdeveniment històric poc conegut com va ser el posicionament públic a favor de la sublevació militar del general Franco per part de l'escriptor Miguel de Unamuno i el seu posterior enfrontament dialèctic amb el militar Millán-Astray en plena Guerra Civil Espanyola. El resultat és una pel·lícula madura, densa, intensa i feta amb la intencionalitat de mostrar el drama de les dues Espanyes i com encara avui poden sobreviure tics o vestigis d'aquell enfrontament. Al marge del caràcter ideològic de la pel·lícula i de què la Guerra Civil s'ha tractat infinitat de vegades al cinema espanyol, tantes que tornar-hi fa certa mandra, el duet interpretatiu de Karra Elejalde i Eduard Fernández i una ambientació correctíssima i on el gran pressupost de la pel·lícula llueix amb força són motius suficients per donar-li l'oportunitat que es mereix.

2 Rambo: Last Blood

Hollywood està en una fase en què ho recupera tot amb l'esperança de fer caixa, en primer terme, i de permetre a les noves generacions poder gaudir d'herois de fa trenta anys, passant-los pel taller de 'xapa i pintura' i dotant-los de certa èpica com la que dóna l'experiència.


Torna Rambo, dirigida i protagonitzada per Sylvester Stallone. Ja retirat, el veterà combatent ha de tornar a l'acció perquè li han segrestat la néta. Tot i l'edat avançada d'Stallone, el producte és prou digne, creat i coreografiat al seu servei i al d'una violència notable amb el bo contra els dolents. Si funciona a taquilla, Stallone està decidit a seguir la saga, tot i els seus 73 anys. No pain, no gain.

3 'Hasta siempre, hijo mío'

Drama xinès que recorre la trajectòria vital de dos matrimonis i la seva necessitat d'adaptació als grans canvis socials i econòmics que es produeixen a la Xina des de la dècada de 1980 fins al present. La paternitat, el paper de la dona a la societat, la limitació del nombre de fills o un intervencionisme desmesurat per part del govern en l'esfera privada de les persones són algunes de les qüestions que es posen sobre la taula en aquesta pel·lícula on destaquen les interpretacions dels seus protagonistes.

4 'Bienvenidos al barrio'

Comèdia francesa sobre una agència de comunicació de moda parisenca que a causa d'una auditoria fiscal ha de reubicar tota la companyia en un barri de la perifèria de la ciutat. Això comporta que l'ambient 'pijo' i esnob del centre de la ciutat canviï per una zona on la delinqüència, la pobresa estructural i la picaresca siguin el plat de cada dia. Contrast entre dues realitats però plagat de tòpics i des d'una visió gens realista i condescendent amb els barris perifèrics.