Altafulla celebrarà la segona edició de la diada de la festa major petita

A més de la colla local, s’ha tornat a convidar als Minyons de Terrassa i la Joves de Valls
La plaça del Pou d'Altafulla acollirà dissabte la diada castellera de la festa major petita | Àngel Ullate

Dissabte, a partir de les sis de la tarda, la plaça del Pou d’Altafulla viurà la diada del 46è aniversari dels Castellers d’Altafulla emmarcada dins dels actes de la festa major petita del municipi en honor a Sant Antoni de Pàdua. Per segona edició consecutiva, hi participaran la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa com a colles convidades.

 

Segons les previsions meteorològiques, l’actuació d’enguany sembla que es podrà fer a la plaça del Pou després que l’any passat la pluja obligués a traslladar-la en un pavelló esportiu. A falta dels darrers assajos, Joves i Minyons esperen estar en condicions de repetir el castell de 9 pisos.

La Joves es vol refer de la Diada Nacional

Després de la caiguda amb el 5de8 a la vigília de la Diada Nacional, la Colla Joves necessita recuperar els castells de nou i de la gamma alta de vuit per avançar terminis i centrar-se en els reptes superiors de cara a final de temporada. L’assaig de divendres acabarà de decidir quin repertori poden portar els de la camisa vermella a la diada altafullenca.

 

De moment, la Joves ha assolit el 2de8 sense folre (1 descarregat), el pilar de 8 amb folre i manilles (1 descarregat + 1 intent desmuntat), el 3de9 amb folre (10 descarregats+ 2 carregats+5 intents desmuntats), el 4de9 amb folre (2 descarregats + 4 intents desmuntats) i el 5de8 (3 descarregats + 2 carregats+ 2 intents desmuntats) com a millors estructures.

 

  

 

 

Els Minyons tornaran a portar el castell de 9

Després de completar el 2de9 i el pilar de 8 amb folre i manilles a la festa major de Sabadell, els Minyons de Terrassa afrontaran la visita a Altafulla amb l’objectiu de rodar algunes de les construccions que el pròxim 22 de setembre haurien d’apujar un pis més a la diada de la Mercè de Barcelona.

 

A manca de l’assaig de divendres, la colla que dirigeix Arnau Boada vol portar el 3de9 amb folre, el 5de8 i el 3de8 amb l’agulla a Altafulla. A la ronda de pilars optarien pel pilar de 7 amb folre.

 

  

 

 

Altafulla buscarà els set pisos

Dissabte, els Castellers d’Altafulla tenen l’objectiu de completar algun castell bàsic de set. Els de Ca l’Ixart que en algunes actuacions els ha faltat gent per poder-los completar esperen estar en condicions de repetir el bon resultat que van oferir en la passada diada de les Cultures del passat mes de juliol.