3de8 dels Xiquets de Reus al Mercadal a l'Antiga

Altres actuacions castelleres del tercer cap de setmana de juny

Tarragona, La Bisbal del Penedès, Reus i Vinyols i els Arcs han estat les places destacades

Més enllà del Pati i Barcelona, el tercer cap de setmana de juny també ha tingut d’altres actuacions. La diades de Germanor a Tarragona, la de l’apadrinament dels Bous de la Bisbal, el Mercadal a l’antiga a Reus i Sant Joan a Vinyols i els Arcs  han deixat també castells destacats.

 

Els matalassers tornen a fallar amb el 4de8

Dissabte, els Xiquets de Tarragona van tenir una diada de Germanor agredolça. A la plaça Verdaguer, la colla que dirigeix Oriol Peiró es va anotar el 3de8, el 4de8 carregat, que és el segon que els cau aquest 2019, i el 4de7 amb l’agulla.

3de8 dels Xiquets de Tarragona a la diada de Germanor
3de8 dels Xiquets de Tarragona a la diada de Germanor | Xiquets de Tarragona

 

Per la seva banda, els Xiquets de Vila-seca  es van assegurar una actuació amb tres castells de sis pisos a la capital tarragonina. Van descarregar el 2de6 després d’un intent desmuntat, el 3de6 i el 3de6 amb l’agulla.

 

3de8 de Reus al Mercadal

A una setmana de la diada Sant Pere, els Xiquets de Reus van aconseguir un resultat favorable a la diada del Mercat del Mercadal a l’Antiga. Els de la camisa avellana, que van actuar en solitari, es van anotar el 2de7, el 5de7 i el 3de8.

 

Castells de sis de Bous i Nois

La diada d’apadrinament dels Bous de la Bisbal va deixar construccions de sis pisos de la colla local i els Nois de la Torre. Els bisbalencs van descarregar la torre de 6, el 4de6 amb l’agulla i el 5de6. Per la seva banda, els torrencs es van anotar el 3de6, el 4de6 i el 3de6 amb l’agulla després d’un intent desmuntat.

 

A la mateixa actuació de la Bisbal del Penedès també hi van acudir els Xicots de Vilafranca. Els de Cal Noi Noi van completar 4de7 amb l’agulla, el segon 4de8 de la temporada i el 5de7.

 

Gamma alta de set de Sant Pere i Sant Pau

A la diada de Sant Joan de Vinyols i els Arcs, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van fer l’última aparició de Sant Joan. Els del barri cooperativista van descarregar el 3de7 amb l’agulla, el 4de7 i el 4de7 amb l’agulla.

 

Els Xiquets de Cambrils també van sortir amb uns registres positius de la plaça d’aquest municipi de la comarca del Baix Camp. Els de la camisa grana van completar el 4de6, el 3de7 i el 3de6 amb l’agulla.