L'Arboç, un nou recital casteller a quatre dies de Sant Fèlix

La cita veu sis castells superiors al 3 de 9 amb folre

La Festa Major de l'Arboç a tornat a no decebre i com cada Quart Diumenge d'Agost ha tornat a deixar una excel·lent diada castellera al carrer Major de la vila. La Jove de Tarragona ha completat el 5d9f, el 9d8 i el pd8fm; la Vella ha sumat el 4d9fp i el 9d8; i els Verds han sumat la td9fm, com a castells més destacats del dia. Els Minyons de l'Arboç han completat, per primer cop enguany, els dos castells bàsics de set.

La Vella suma un nou 4d9fp a quatre dies de Sant Fèlix

La Colla Vella dels Xiquets de Valls arribarà dijous a la diada de Sant Fèlix amb gamma i arguments per resoldre una gran actuació. Avui, a l'Arboç, actuació de nivell i sense contratemps, probablement un dels factors més importants a aquestes alçades del més d'agost. La Vella ha tirat d'ofici d'entrada, en descarregar un 4 de 9 amb folre i el pilar d'allò més treballat. Ha estat el millor castell de la diada.

A la segona ronda, els de la camisa rosada han completat el 4 de 9 amb folre sense angoixes, per sumar a la tercera el 9 de 8. Amb els tres castells resolts, la Colla Vella ha sumat el pilar de set amb folre. Tot plegat, doncs, a escassos dies de Sant Fèlix, amb una Vella a velocitat de creuer, tal com ja va demostrar aquest dissabte a la diada castellera de la Festa Major del Catllar.

El pilar de 8 amb folre i manilles amb què la Colla Jove ha tancat la seva actuació a l'Arboç.
El pilar de 8 amb folre i manilles amb què la Colla Jove ha tancat la seva actuació a l'Arboç. | CJXT

 

Cap de setmana de recital de la Colla Jove

Set castells de la gamma extra en un cap de setmana. Aquest és el titular que resumeix el doblet espectacular —el Catllar i l'Arboç— d'una Jove de Tarragona que tanca pletòrica l'estiu. Els de la camisa morada es prenen uns dies de vacances havent enterrat qualsevol mala sensació sorgida de les caigudes de Sant Magí. Aquest diumenge, a l'Arboç, el domini mostrat dels castells que hi han fet n'ha estat la prova definitiva.

En primera ronda, la Colla Jove ha optat per un 9 de 8 que han sumat amb molta solvència. A la segona ronda, han atacat un 5 de 9 amb folre que han agafat molt millor que el del Catllar. Finalment, mateix resultat: descarregat, i aquest diumenge sense mostrar cap mena de complicació. El 3 de 9 amb folre, gairebé de tràmit, ha estat el tercer castell dels de la camisa morada, que han tancat amb el segon pilar de 8 amb folre i manilles descarregat en un sol cap de setmana.

La torre de 9 amb folre i manilles inicial ha estat el millor castell dels Verds aquest diumenge.
La torre de 9 amb folre i manilles inicial ha estat el millor castell dels Verds aquest diumenge. | Castellers de Vilafranca.

Als Verds se'ls resisteix el 3d10fm a quatre dies de Sant Fèlix

Els Castellers de Vilafranca no han pogut regalar per tercer any consecutiu els galons de deu pisos de l'Arboç. Malgrat intentar-ho, els de Toni Bach han desmuntat dos peus de tres emmanillat que els han fet desistir, finalment, de córrer un risc que els podria haver perjudicat a tan pocs dies de la seva Festa Major.

Els vilafranquins han obert la seva actuació a la Festa Major del Quart Diumenge d'Agost completant una nova torre de 9 amb folre i manilles. Ha estat a la segona ronda quan shan produït els dos peus desmuntats de tres de deu amb folre i manilles que, en no reeixir, els han fet apostar per 4 de 9 amb folre treballat a la descarregada i un 3 de 9 amb folre que han completat sense cap història. El pilar de sis ha posat el punt final a la seva actuació.

Doblet de set dels Minyons de l'Arboç

Per la seva banda, la colla local, els Minyons de l'Arboç, completen per Festa Major l'actuació que s'havien proposat, la clàssica de set. Per primera vegada aquesta temporada, els de la camisa vermella han unit el 4 de 7 inicial al 3 de 7 de la segona ronda. A la tercera, han apostat per una torre de sis plàcida, que els ha servit per completar la seva actuació en motiu de la Festa Major arbocenca.