ALERTA

Diversos positius per coronavirus a la residència de gent gran de Vila-seca

Els Brivalls de Cornudella perden els castells de 7

Els Brivalls de Cornudella han perdut la categoria de 7 pisos | David Prats

Any 2019 de baixada de nivell pels Brivalls de Cornudella. A diferència del 2018, quan van descarregar cinc castells de 7 bàsics i, fins i tot, van intentar el 3de7 amb l’agulla. En canvi, la present temporada no han pogut passar dels castells de 6 pisos.

 

En les poques sortides que ha efectuat, la colla del Priorat només s’ha aconseguit anotar el 2de6 i el 3de6 amb l’agulla com a construccions de la gamma alta de 6. De cara el 2020, els Brivalls haurien de retrobar-se amb la categoria de 7. També haurien de trobar els mecanismes de mantenir una massa social estable, hàndicap evident en un poble petit.

 

Debut amb dos castells

El 5 de maig, els Brivalls de Cornudella van fer la primera actuació de la temporada a la festa major de Porrera. Aquell dia, la colla, que va estar acompanyada de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, es va anotar el 3de6 i el 3de6 amb l’agulla. També van deixar el 2de6 en intent desmuntat.

 

Un juny irregular

El 5è aniversari dels Xiquets de Vila-seca celebrat l’1 de juny va servir perquè l’agrupació cornudellenca s’anotés el primer 4de6 de la temporada. A més, van tornar a descarregar el 3de6 i el 3de6 amb l’agulla.

 

A finals de mes, a les festes de Sant Pere i Sant Pau, van ensopegar amb el 3de6, que només van carregar. La caiguda va fer que després només poguessin completar el 3de6 amb l’agulla i tornessin a sortir amb dos castells de plaça.

 

Primer 2de6 a Reus

Després d’una actuació accidentada al barri del Raval de Barcelona, els Brivalls de Cornudella van actuar el 27 de juliol a les festes de Santa Anna de Reus. A la plaça de la Farinera, es van apuntar el primer 2de6 de l’any. També van descarregar el 3de6 amb l’agulla i el 3de6.

 

Festa Major de gamma alta de 6

Més enllà del 2de6, la colla de Cornudella de Montsant no ha tingut l’oportunitat de superar els registres. Una de les millors actuacions de la temporada va ser a la festa major del mes d’agost, cita on van descarregar el 2de6, el 4de6 i el 3d6 amb l’agulla.

 

Estadístiques de la temporada (A partir del 3de6)

2de6 6d+1id

3de6a 7d+2id

3de6 7d+1c+1id

4de6 3d

 

 

Més notícies de la categoria Castells