Cambrils organitza la cinquena edició de la Trobada de les Colles del Sud

Hi participaran un total de nou colles procedents del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

Nou agrupacions castelleres del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre acomiadaran la temporada a la cinquena Trobada de Colles del Sud. Tindrà lloc aquest dissabte, a les cinc de la tarda, a la plaça de l’Església de Santa Maria. L’actuació tindrà un format de tres rondes simultànies (en grups de tres colles), una de repetició i una de pilars. La trobada finalitzarà amb un sopar de germanor al Palau Municipal d’Esports.

Les colles participants seran els Xiquets d’Alcover, els Xiquets de Vila-seca, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, els Castellers de Tortosa, els Torraires de Montblanc, els Brivalls de Cornudella, els Castellers de la Il·lusió, els Xiquets de Cambrils i, com a colla convidada, la Muixeranga de Sueca (País Valencià). S’espera una diada festiva amb construccions de sis i de set pisos.

Cambrils repeteix com a seu

La primera Trobada de Colles Castelleres del Sud ja es va celebrar l’any 2014 a Cambrils amb la voluntat de ser itinerant. Després de passar per Montblanc, Vila-seca i Cornudella de Montsant, l’actuació torna enguany en aquest municipi de la comarca del Baix Camp, coincidint amb la celebració del 25è aniversari de la fundació i el 5è aniversari de la refundació dels Xiquets de Cambrils.

A més, la trobada arriba després d’una bona temporada de la colla cambrilenca, que aquest 2018  ja ha descarregat cinc vegades el 3de7 i tres vegades el pilar de 5. Aquestes xifres que, com a mínim, tres colles més també es poden plantejar un castell de set pisos en aquesta jornada.

La diada està organitzada pels Xiquets de Cambrils, amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils, la Diputació de Tarragona, Repsol, Estrella Damm i Comaigua.

Quins castells s’han vist a la Trobada de Colles del Sud?

La primera edició de la Trobada de Colles Castelleres del Sud es va celebrar l’any 2014 a Cambrils. Va comptar amb la participació de set colles. Els Brivalls de Cornudella es va anotar el 4de7, l’únic castell d’aquesta categoria que es va descarregar. Els Xiquets de Vila-seca i els Torraires de Montblanc també van intentar sense èxit els castells bàsics de set.

L’any 2015, a Montblanc, els Xiquets de Reus es van anotar el 3 i el 4de8. De les altres vuit colles participants, destacar el 3de7 dels Brivalls de Cornudella i els Xiquets de Vila-seca. Els vilasecans també van intentar el 4de7 amb l’agulla per primera vegada en el seu historial.

El 2016, a Vila-seca, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, a més de portar el 3de8, es van anotar el primer pilar de 7 amb folre de la seva història. Aquella edició, també es van veure castells de set dels Xiquets de Vila-seca i els Brivalls de Cornudella.

L’any passat, a Cornudella de Montsant, hi van prendre part cinc agrupacions. Novament els Brivalls van aconseguir assolir construccions de set. També ho van fer els Xiquets de Vila-seca i els Xiquets de Cambrils.