Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau sortiran primers a la Granada

Els de la camisa verda volen mirar de portar-hi castells de vuit
El sorteig de la diada de la festa major de la Granada es va celebrar dilluns al vespre | Ajuntament de la Granada

Una temporada més, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau seran presents a la diada castellera de la festa major de la Granada. Es farà aquest dissabte, a partir de les sis de la tarda, davant de l’Ajuntament d’aquest municipi de la comarca de l’Alt Penedès. A banda dels tarragonins, també hi participaran els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Sant Cugat.

 

A causa de l’acabament de les obres del carrer de l’Estació, la diada es farà al carrer del davant del consistori i no a la plaça de l’Església on es feia habitualment. Les tres colles esperen estar en condicions d’alçar castells de vuit pisos.

 

A la Granada, aquest dilluns es va celebrar el sorteig d’ordre d’actuació i la roda de premsa amb la participació dels tres caps de colla per donar a conèixer els objectius. La sort va decidir que els Castellers de Sant Pere i Sant Pau siguin els encarregats d’obrir plaça. Els Castellers de Sant Cugat actuaran en segona posició i els Xicots de Vilafranca tancaran les rondes.

Sant Pere i Sant Pau vol sumar més castells de vuit

A falta dels últims assajos, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es marquen la fita d’arribar a la Granada amb construccions de la gamma bàsica de vuit. Després d’anotar-se la primera clàssica de vuit, els de la camisa verda volen consolidar la feina durant el mes de juliol per plantar-se amb fites superiors al mes d’agost.

 

El cap de setmana de Sant Pere i Sant Pau tindrà doble compromís. A més de la Granada, els de David Lobo també actuaran diumenge, a les dotze del migdia, a la festa major de Carme (Anoia) al costat dels Moixiganguers d’Igualada.

Xicots i Sant Cugat també amb vuit pisos

Les altres dues colles convidades, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Sant Cugat, també van anunciar la intenció de presentar-se a la Granada amb estructures de vuit pisos. Els vilafranquins, que ja han fet el 4de8, caldrà veure si arrosseguen prou efectius per plantejar-se el 3de8.

 

D’altra banda, els gausacs, després d’una bona festa major, esperen mantenir el nivell i preparar-se per la diada d’Estiu de Sant Cugat del pròxim 20 de juliol.