ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

El Catllar espera tornar a viure una altra actuació de màxims

Verds, Vella i Jove prometen més d’un castell de gamma extra
Imatge de l'Ajuntament del Catllar | Cedida

La màgia castellera al Catllar torna aquest dissabte. La festa major d’aquest municipi de la comarca del Tarragonès convoca, a partir de les sis de la tarda, a la plaça de la Vila, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Com és tradicional, des de fa uns anys, les tres agrupacions aposten per castells superiors al 3de9 amb folre en aquesta plaça.

Els objectius dels verds són una incògnita

A hores d’ara, encara no se sap quin repertori portaran els Castellers de Vilafranca al Catllar. Els vilafranquins, després de les caigudes a Cal Figarot i la Bisbal del Penedès, van haver d’abaixar el peu de l’accelerador a la diada del seu 70è aniversari. A falta de l’últim assaig, els de Toni Bach es podrien plantejar la torre de 9 amb folre i manilles, el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre i un pilar de mèrit. Tot i això, en el cas que la feina d’assaig avanci, no descarten cap fita superior.

La Vella no descarta el 4de9 net

La Colla Vella dels Xiquets de Valls és la colla que està més en forma de la temporada. Pocs dies abans de Sant Fèlix, els de la camisa rosada es volen plantejar un Catllar de màxims. A falta de l’assaig de divendres, els d’Albert Martínez estan avançant molta feina amb el 4de9 sense folre. A banda del castell total, tenen també el 2de8 sense folre, el 5de9 amb folre, el 4de9 amb folre i pilar i el 9de8, castells ja assolits aquest 2018.

La Jove vol passar pàgina de Sant Magí

Després d’una diada de Sant Magí amb un resultat negatiu, la Colla Jove Xiquets de Tarragona té l’objectiu de corregir-ne els errors i demostrar el seu potencial al Catllar. Els liles hi volen anar amb tot el que van portar el 19 d’agost a la plaça de les Cols, a més de la possible estrena del 4de9 amb folre i agulla. L’assaig de divendres acabarà de determinar per quin programa es decanta la colla que dirigeix Aleix Bordas.