El Catllar es prepara per viure la seva diada B

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau hi podrien estrenar el pilar de 7 amb folre
Imatge de l'Ajuntament del Catllar | Cedida

Des de fa dues temporades, la vila del Catllar organitza una segona diada castellera a la població. Com a preludi de la gran actuació de la festa major on hi participen els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona del mes d’agost, n’hi ha una altra a mitjans de juliol amb motiu de la Fira de Sant Jaume.

 

Dissabte, a les set de la tarda, a la plaça de la Vila, hi haurà els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Xiquets de Reus i els Xiquets del Serrallo. Es preveu una jornada amb castells de vuit i set pisos.  L'any passat, la diada no es va poder celebrar, a causa d'un xàfec que va caure unes hores i va deixar impracticable la plaça per fer castells.

Sant Pere i Sant Pau vol treure el pilar

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau volen fer un pas més al Catllar. Els tarragonins fa setmanes que assagen el pilar de 7 amb folre i volen avançar terminis per arribar a Sant Magí amb objectius més ambiciosos, com per exemple, el 5de8 i el 2de8 amb folre. A banda de l’espadat, la colla que dirigeix David Lobo també buscarà descarregar una nova clàssica de vuit.

Reus vol repetir el 2de8 amb folre

Després d’una actuació tranquil·la a Calafell amb castells de set, els Xiquets de Reus es marquen la fita de repetir la tripleta de vuit pisos per tercera vegada aquesta temporada . Els de la camisa avellana estan treballant també el 5de8, castell que podria arribar a finals de juliol o principis d’agost. També estan treballant el 3de9 amb folre de cara a final de temporada.

Serrallo apostarà per tres castells de set

Els Xiquets del Serrallo necessiten tornar a plantar tres castells de set per arribar a Sant Magí amb reptes superiors. Els del barri mariner es podrien decantar pel 4de7 amb l’agulla, que ja han descarregat en dues ocasions. A falta de l’últim, tampoc descarten estrenar alguna altra estructura, com el 3de7 amb l'agulla o el 5de7.