Les cites imprescindibles de la segona quinzena de juliol

Es tracta d’un tram de temporada on les xifres de gamma extra comencen a créixer
La diada de les Santes de Mataró és una de les actuacions més destacades del mes de juliol | CCMA

Després d’Altafulla i Torredembarra, la temporada castellera continua el seu camí. Abans que arribi l’agost, el mes per excel·lència, resten dues setmanes del mes de juliol que prometen ser apassionants. El Camp de Tarragona, Penedès, Garraf i alguna població de la zona nord del país celebren la festa major. Són places en què els castells tenen un paper destacat.

21 de juliol. Festa Major del barri dels Habitatges (Valls)

L’actuació del barri de la Colla Vella dels Xiquets de Valls tindrà lloc aquest dissabte, a les set de la tarda, a la plaça del Mig. La Vella hi preveu portar el 9de8, a més dels castells de nou bàsics. Es tracta d’un barri que mai ha vist un castell superior al 3de9 amb folre descarregat. Els de la camisa rosada compartiran actuació amb els Castellers de Lleida.

22 de juliol. Les Santes a Mataró

La festa major de Mataró és la cita més destacada del mes de juliol. Un any més, els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa i la colla local, els Capgrossos de Mataró preveuen alçar castells de gamma extra. La diada de les Santes serà diumenge, a les dotze del migdia, a la plaça de Santa Anna.

Les estructures mastodòntiques estan assegurades. Els verds hi podrien portar la torre de 9 amb folre i manilles i tampoc descarten el 5de9 amb folre. Els malves, que encara no han fet el 4de9 amb folre, es podrien decantar pel 9de8 i la torre de 9, que van deixar carregada a la seva festa major. Per la seva banda, els Capgrossos volen repetir la torre de 9 amb folre i manilles  i el 5de9 amb folre.

26 de juliol. Festa Major de Santa Anna al Vendrell

El Vendrell sempre convoca la diada castellera de festa major el dia de la patrona, independentment el dia en què escau. La cita serà, a dos quarts de dues del migdia, a la plaça Vella. Enguany, els Nens del Vendrell es presenten més tranquils que en temporades anteriors i el seu objectiu serà estrenar la torre de 8 amb folre i el pilar de 6, a més de tornar a completar els dos castells de vuit bàsics.

28 de juliol. Festa Major de les Neus a Vilanova

Per tercera temporada consecutiva, la festa major de Vilanova buscarà ser plaça de deu. Els Castellers de Vilafranca podrien tancar el mes de juliol amb el 3de10 amb folre i manilles. L’actuació, que tindrà lloc a la plaça de la Vila, comptarà també amb la Jove de Tarragona, que hi voldrà fer més d’un gamma extra i els Bordegassos de Vilanova, que estan assajant el 3de8.

29 de juliol. Festa Major de Salt

La plaça Lluís Companys de Salt tindrà l’al·licient de tornar a veure un castell de nou per part dels Marrecs de Salt, que ja li van fer el mes de juny amb motiu de la trobada de colles de l’Eix Transversal. L’actuació, que se celebrarà al migdia, comptarà amb els Castellers de Barcelona i els Xicots de Vilafranca, dues formacions que es trobaran a la diada vilafranquina de Màrtirs Street del pròxim 4 d’agost.

29 de juliol. Festa Major de Vilallonga del Camp

El darrer diumenge de juliol, la plaça de l’Església de Vilallonga del Camp viurà un duel apassionant entre la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Valls. El bon nivell de les dues colles podria fer que enguany aquesta localitat de la comarca del Tarragonès es convertís en plaça de gamma extra.