La Colla Vella basteix pilars a la constitució del Parlament Europeu

Una delegació dels de la camisa rosada va ser aquest dimarts a Estrasburg
Membres de la Colla Vella es van desplaçar a Estrasburg amb motiu de la constitució del Parlament Europeu | Colla Vella dels Xiquets de Valls

10.000 persones, segons fonts oficials, van participar en la manifestació independentista a Estrasburg per donar suport a Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras, eurodiputats que no poden exercir el seu dret a l’Eurocambra. Els castells també hi van ser molt presents.

 

De la comarca de l’Alt Camp, hi van prendre part una desena de persones, que es van desplaçar fins a Estrasburg en una nova jornada històrica i una nova força de la ciutadania catalana, aquesta vegada mirant cap a Europa.

 

A la manifestació, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que hi va portar uns quants castellers, va enlairar dos pilars de 4 i un pilar de 5. Un cop més, l’entitat rosada, s’ha volgut bolcar, de manera altruista, en aquests moments transcendentals que viu el país i en la lluita per la llibertat dels presos polítics.

 

Retorn a les places després de Sant Joan

Després d’uns quants dies de descans, la Colla Vella torna aquest cap de setmana a l’activitat castellera. Divendres, a partir de dos quarts de nou del vespre, la colla que dirigeix Albert Martínez actuarà a les dependències de l’Hotel Calypso de Salou. Es preveu que sigui una diada tranquil·la amb rodatge de castells de set.

 

Durant el cap de setmana, els del Portal Nou també han organitzat una excursió a la Vall d’Aran amb l’objectiu de carregar piles de cara a les actuacions del mes de juliol. En principi, els castells quedaran relegats en un segon pla. Es busca fer colla en unes terres amb una tradició castellera gairebé inexistent.

 

Durant aquesta excursió de la Vall d’Aran, la Colla Vella ha fixat dues petites actuacions al cim del Blanhibar (Vielha). Segons deixa constància la seva pàgina web, estan previstes per dissabte a les vuit del vespre i diumenge a les onze del matí.

 

D’altra banda, el pròxim dissabte 13 de juliol, a partir de les sis de la tarda, els de la camisa rosada participaran en la diada de les Cultures d’Altafulla. La diada altafullenca també comptarà amb la participació dels Castellers de Vilafranca, els Xiquets de Tarragona i la colla local, els Castellers d’Altafulla.