La Colla Vella obrirà la diada de Sant Joan vallenca

Vella i Joves han preparat una diada amb reptes importants
L'acte del sorteig de Sant Joan s'ha fet aquest dissabte a la plaça del Blat | Ajuntament de Valls

La plaça del Blat de Valls ha acollit aquest vespre el sorteig d’ordre d’actuació de la diada de Sant Joan que tindrà lloc el pròxim dilluns 24 de juny a partir de la una del migdia.

 

La moneda a l’aire ,que estat llençada per l’ambaixador dels Xiquets de Valls que enguany ha estat atorgat al camp de refugiats d’Smara, ha decidit que la Colla Vella sigui l’encarregada de començar la diada.

 

Després dels parlaments, entre ells, els de l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, que s’ha estrenat en un acte casteller, les dues colles vallenques han alçat un pilar de 5. L'acte de la proclamació de l'ambaixador dels Xiquets de Valls ha estat conduït per la periodista Elisabet Carnicé.

Previsions castelleres de Sant Joan

 

Sant Joan es presenta com la primera actuació de l’any on es podran veure castells de gamma extra. La Colla Vella dels Xiquets de Valls es presenta com la colla amb més ventall. Els de la camisa rosada han assajat el 2de9 amb folre i manilles, el 5de9 amb folre, el 4de9 amb folre i el pilar i el pilar de 8 amb folre i manilles. També han treballat el 2de8 sense folre, que dimecres van descarregar sencer a l’assaig.

 

De cara a dilluns, tot està obert. L’objectiu de la Colla Vella és fer els millors castells possibles a la plaça del Blat. Els assajos han anat com la tècnica desitjava, però a hores d’ara es fa difícil pronosticar els tres castells que portaran els del Portal Nou el dia de Sant Joan.

 

La Colla Joves Xiquets de Valls, que encara no ha pogut descarregar cap castell de nou bàsic, es marca vèncer els problemes amb el 3de9 amb folre i estrenar el 4de9 amb folre. En l’àmbit de gamma extra, després de l’assaig de divendres, es fa difícil que puguin estrenar el 2de9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles. Tot i això, fins a darrera hora no decidiran el repertori.

 

En el cas que no siguin a temps d’estrenar la gamma extra, els de la camisa vermella optarien pel 3 o el 4de8 amb el pilar. A la ronda de pilars, anirien a pel pilar de 7 amb folre, espadat que enguany ja han completat en dues ocasions.

 

I abans Completes

 

La vigília de Sant Joan també hi haurà castells de les dues colles vallenques a la plaça del Blat amb motiu de la diada de Completes. L’actuació serà a les onze de la nit. La cita, que es farà l’antiga sense respectar torns i rondes, podria tenir castell de nou pisos. Fins i tot, hi ha veus d’alguna agrupació que afirmen que hi podria haver alguna sorpresa.