GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Colla Vella ofereix el Concurs de Castells al govern legítim de Catalunya

Carles Puigdemont ha fet un pilar de 4 amb la Colla Vella com a segon

 

Carles Puigdemont ha fet un pilar de 4 amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls | Colla Vella dels Xiquets de Vall

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha estat rebuda aquest dissabte al migdia pel MHP legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, a qui li ha ofert el trofeu que els acredita com a guanyadors del XXVII Concurs de Castells de Tarragona, que van aconseguir el passat mes d’octubre a la Tarraco Arena Plaça. La trobada s’ha fet a la Casa de la República de Waterloo (Bèlgica). El president Puigdemont ha fet un pilar de 4 com a segon amb els de la camisa rosada.

Recepció també amb els consellers exiliats

A la recepció, a més de Puigdemont, hi han assistit els consellers a l’exili que resideixen a Brussel·les, Meritxell Serret,  Antoni Comín i Lluís Puig, el conseller de Cultura, a qui la colla castellera ha volgut agrair especialment l’aposta que va dur a terme per a la creació de la Càtedra de la URV per a l’estudi del fet casteller, de la qual els rosats en van ser promotors.

 

Així mateix, també se li ha fet un reconeixement per haver impulsat que la Colla Vella dels Xiquets de Valls viatgés fins a Washington en representació de la cultura catalana, en motiu del festival Smithsonian Folklife.

 

Per finalitzar l’acte s’ha realitzat un pilar institucional entre la cinquantena de castellers i castelleres que han viatjat a la ciutat belga. Entre ells, s’hi troba també una representació dels que van organitzar els pilars a les presons de Madrid: Alcalà-Meco, Soto del Real i Estremera, amb l’objectiu d’encoratjar els presos polítics i els exiliats catalans i animar-los a què no defalleixin en la lluita per a la llibertat.

Tot el cap de setmana en terres belgues

L'expedició es quedarà tot el cap de setmana a Brussel·les i participarà en diferents actes que hi ha programats. Ja a Catalunya, dilluns a la tarda els del Portal Nou oferiran el trofeu que van guanyar el passat 7 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça al MHP Quim Torra. L’acte tindrà lloc al Palau de la Generalitat.