GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Les colles de Valls encaren el tram final de preparació abans de Santa Úrsula

Vella i Joves també estan pendents de la situació d’inestabilitat que viu el país
Les dues colles vallenques es preparen per afrontar una Santa Úrsula 2019 reivindicativa | Laia Solanellas

 

Les dues colles dels Xiquets de Valls són a la recta final de la seva preparació de cara a la diada de Santa Úrsula. La setmana passada van mantenir els assajos, però amb els horaris i dies modificats per adaptar-se a les protestes i el Tsunami Democràtic.

 

 

Sigui com sigui, les agrupacions vallenques volen comparèixer diumenge que ve, a un quart d’una del migdia, a la plaça del Blat amb totes les opcions per firmar una actuació castellera que, en cas de tenir èxit, podria ser la més espectacular de tots els temps.

 

La Vella va convocar assaig especial

Els de la camisa rosada van celebrar aquest diumenge un assaig especial al local. Van fer el 2de8 sense folre fins a aixecador, el 4de9 sense folre fins a dosos i el 2de9 sense manilles fins a dosos. També van realitzar el 3de9 sense folre fins a aixecador i amb l’enxaneta a l’alçada de dosos. Tot i això, el castell va acabar cedint quan la canalla ja era fora.

 

De cara a aquesta setmana hi ha previstos tres assajos més que podrien veure’s alterats en funció de les mobilitzacions que s’estan duent a terme aquests dies a Catalunya per la sentència de l’1 d’octubre. Tot i aquests contratemps, la Colla Vella espera poder assajar en condicions i presentar-se a la plaça del Blat amb el millor repertori possible en una Santa Úrsula reivindicativa.

 

Assaig i actuació a Alcover de la Joves

Els de la camisa vermella també van convocar dissabte un assaig especial on van fer el 2de8 sense folre fins a aixecador, el 3de9 sense folre fins a sisens i amb els dosos a punt de col·locar-se; el 4de9 amb folre i pilar fins a quarts i el pilar de 8 amb folre i manilles amb el quart.

 

D’altra banda, diumenge al migdia, a Alcover, la Colla Joves va descarregar el 2de8 amb folre, el 3de8 sense els terços del 3de9 sense folre, el 4de8 sense els terços del 4de9 sense folre i el pilar de 6. A causa de la pluja, els del carrer d’en Gassó van haver d’actuar a l’interior de l’Església Nova. A la diada alcoverenca, també hi van acudir els Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana van completar el 3de8, el 4de8 i 2de7.

 

De cara a aquesta setmana, els diables vermells tenen previst assajar dimecres i divendres, encara que sempre tenint l’ull posat en l’actualitat política del país. Des de la tècnica de la Joves també confien a arribar a Santa Úrsula amb un programa de màxims.