La Coordinadora de Colles Castelleres signa un nou acord per a la difusió audiovisual

La cooperativa Som difondrà continguts sobre i per a la comunicat castellera a través de diferents canals
Imatge de la roda de premsa de la Coordinadora celebrada aquest migdia a Valls | Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

Aquest migdia, Som i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya han signat un acord per a la difusió audiovisual de les pròximes quatre castellers. Des d’aquesta cooperativa barcelonina, es vol difondre l’activitat castellera dels pròxims anys a través de la retransmissió de la majoria de jornades castelleres i la creació de nous continguts.

 

El projecte té el doble objectiu de consolidar la comunitat castellera i alhora difondre la seva activitat arreu del país i el món. Des de la Coordinadora es valora molt positivament l’acord, ja que permet fer un gran pas endavant en el seu objectiu de vetllar per la màxima difusió del fet casteller. A més, també permet garantir la bona imatge i prestigi que l’activitat es mereix.

En què es basa l’acord?

Per fer-ho, les dues parts acorden continuar impulsant els continguts audiovisuals que actualment cobreixen l’actualitat castellera: 30 retransmissions en directe (entre elles, 6 diades d’especial rellevància), el programa televisiu setmanal i els resums de les diades més importants de la temporada. També mostren el compromís d’actualitzar i millorar aquests continguts, ampliar-los i fer-los accessibles de forma gratuïta a tota la comunitat castellera.

 

Un dels eixos principals d’aquesta nova etapa de la difusió del fet casteller serà el portal web Castells TV, des d’on es mantindrà viva i dinamitzada l’actualitat castellera durant tota la temporada. A través d’aquest portal es podran veure de manera gratuïta les retransmissions d’aquestes 30 jornades castelleres, els resums de les jornades i peces específiques d’anàlisi castellera, així com nous continguts en diferents formats audiovisuals.

Les teles hauran de negociar amb la productora

L’entrada de Som com a nou operador de la difusió farà que la CCMA i la Xarxa, fins ara les empreses que tenien la possessió dels drets, hagin de negociar per la cessió d’aquests continguts. Les dues parts es mostren optimistes a trobar un acord que satisfaci a tots els mitjans interessats.

 

La primera de les actuacions que es retransmetrà serà la de Sant Joan a Valls, el pròxim 24 de juny. Durant la temporada es buscarà també donar difusió a diferents jornades de castells de vuit i de set pisos amb l'objectiu que tot el món casteller en surti beneficiat. El contracte entre la Coordinadora i Som serà de quatre anys amb un valor de 40.000 euros.