La Joves es llueix per Santa Teresa al Vendrell

La Jove completa la tripleta i els Nens estrenen el 7 de 8

Si la Colla Joves Xiquets de Valls sortia amb regust amarg de boca ara fa set dies del Concurs de Castells, aquest diumenge ha esvaït qualsevol mala sensació al Vendrell, en una plaça que històricament li ha somrigut quan més li calia. A una setmana de Santa Úrsula, els de la camisa vermella han tornat a descarregar, cinc anys després, el quatre de nou sense folre; que han unit per primer cop a la seva història al dos de vuit sense folre, que han aconseguit coronar. La Jove de Tarragona ha desmuntat el 5 de 9 amb folre i ha sumat la tripleta, mentre que els Nens del Vendrell han completat el seu primer 7 de 8.

La Joves es llueix al Vendrell

A set dies de la diada de Santa Úrsula, la Colla Joves Xiquets de Valls ha obtingut la millor injecció possible a l'hora d'afrontar-la. Els de Francesc Ramon presenten ara totes les credencials per anar a la plaça del Blat a plantejar-se la 'tripleta neta' que ja ambicionaven set dies enrere, per al Concurs de Castells.

La plaça Vella del Vendrell ha estat avui, novament, l'escenari favorable d'una Joves que  ha obert la cita amb la mesura que li dona el 3 de 9 amb folre. A la segona ronda, però, ha afrontat l'objectiu: un 4 de 9 sense folre d'execució esplèndida, que la colla es creia i que han descarregat cinc anys després. L'eufòria s'ha desfermat entre els de la camisa vermella que, per primer cop a la seva extensa història, descarreguen en un mateix any el dos i el quatre nets.

Per si no fos poc, però, els de Francesc Ramon han volgut ajuntar en una mateixa diada el quatre net que ja havien descarregat amb el dos sense folre. Hi han apostat a la tercera ronda, li han fet l'aleta, però ha caigut abans de descarregar-se. Amb tot, Santa Teresa espectacular per a una Joves que ha acabat amb el pilar de sis i amb  una magnífica perspectiva per a Santa Úrsula.

Detall del 3 de 9 amb folre que ha completat la Jove de Tarragona.
Detall del 3 de 9 amb folre que ha completat la Jove de Tarragona. | CJXT

Tripleta d'una Jove que descarta el cinc folrat

La Jove de Tarragona ha arribat al Vendrell amb ganes de tornar a dur en una plaça talismà els seus millors castells. El 3 de 9 amb folre inicial ha donat pas, a la segona ronda, a un 5 de 9 amb folre que d'entrada ja no pujava bé. L'experiència és un grau i els de la camisa morada  han optat per desmuntar el castell amb quints col·locats i és que, a més, algun dels seus castellers s'ha ressentit d'una lesió.

Els del Cós del Bou, doncs, han descartat el cinc de nou amb folre i han optat pel camí de la tripleta màgica, amb un quatre de nou amb folre i un cinc de vuit que no li han suposat cap mena de contratemps.

Pisos superiors del primer 7 de 8 de la història dels Nens del Vendrell.
Pisos superiors del primer 7 de 8 de la història dels Nens del Vendrell. | Cedida

Els Nens estrenen el 7 de 8

El 7 de 8 dels Nens del Vendrell ha estat el primer de la seva història i, de fet, ha estat el primer castell de la gamma alta de vuit que descarreguen aquesta temporada. Estrena, doncs, amb doble alegria per als de la camisa vermella, que han completat aquest 7 de 8 de nova planta a la segona ronda.

La cita l'havien obert amb una carta de confiança, el 3 de 8, i l'han tancat sumant un nou carro gros als seus registres d'aquesta temporada 2018. Els vendrellencs seran dissabte vinent, a la tarda, a la diada de l'Esperidió, convidats per la Jove de Tarragona, i tancaran l'any el 4 de novembre per Sant Zacaries, com és habitual.