3de8 dels Xiquets de Reus a la diada del Pallol de l'any passat

Diada al Pallol en jornada de reflexió

Reus, Vella i Matalassers volen oferir un bon paper a la zona comercial de la capital del Baix Camp

Com cada darrer dissabte de maig, la plaça d’Evarist Fàbregas acollirà una actuació castellera que ha guanyat importància en els últims anys. La diada del Pallol reunirà, a partir de les sis de la tarda, els Xiquets de Reus, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Tarragona, tres colles que ja es van trobar dissabte passat a Valls i tornaran a coincidir diumenge que ve a la Selva del Camp.

 

Reus vol folrar-se

A falta de l’assaig de divendres, els Xiquets de Reus es podrien atrevir a portar el 2de8 amb folre al Pallol. De fet, aquest castell ja el tenien en cartera el passat cap de setmana, però la manca de camises el va fer descartar a última hora. Els de la camisa avellana acompanyarien el primer folre de l’any amb el 3de8 i el 4de8, construccions que encara no han fet enguany.

 

Els de la camisa avellana porten un bon rumb de temporada i encara no coneixen el que és caure. Han completat el 3de8 (3 descarregats), el 4de8 (1 descarregat), el 2de7 (3 descarregats), el 4de7 amb l’agulla (1 descarregat) i el 4de7 (3 descarregats).

 

La Vella disposada a seguir sumant

Tot i carregar el 4de9 amb folre a la diada de Sant Isidre, la Colla Vella dels Xiquets de Valls seguirà a Reus la seva preparació per la diada de Sant Joan. A falta de l’assaig de divendres, els de la camisa rosada tenen l’objectiu de rodar el 2de8 amb folre i el 5de8, dos castells que podrien apujar un pis el pròxim 24 de juny a la plaça del Blat. A banda del pilar de 6, que ja van assolir la setmana passada, també podrien portar un castell de nou.

 

La colla que dirigeix Albert Martínez ja ha assolit el 4de9 amb folre (1 carregat), el 3de9 amb folre (1 descarregat), el 4de8 amb el pilar (1 descarregat), el 5de8 (2 descarregats), el 3de8 (3 descarregats) i el 4de8 (5 descarregats) com a castells més destacats. Tot una declaració d’intencions pels del Portal Nou que volen arribar en plena forma a Sant Joan.

 

Els Xiquets necessiten remuntar

Després de dues actuacions irregulars, els Xiquets de Tarragona volen mirar cap endavant. A Reus, la colla que dirigeix Oriol Peiró espera estar en condicions de portar un castell de vuit bàsic i seguir amb el rodatge de la gamma alta de set.

 

A pesar de la nova tècnica, la temporada no ha començat com voldrien els ratllats. Han fet el 4de8 (1 intent desmuntat), el 3de8 (2 descarregats + 1 intent desmuntat), el 5de7 (3 descarregats) i el 4de7 amb l’agulla (4 descarregats) com a millors castells.


Comentaris