Diada vallenca pendent del cel

La previsió de pluja pot fer perillar l’actuació de les dues colles vallenques a la plaça del Blat
Les colles vallenques actuaran aquest dimarts al vespre en el marc de la vigília de la Diada Nacional | Colla Vella dels Xiquets de Valls

Quan encara no han passat quinze dies de la diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès, les dues colles dels Xiquets de Valls tornaran a coincidir aquest dimarts, a partir de dos quarts de nou del vespre, a la plaça del Blat, en el marc de la vigília de la Diada Nacional de Catalunya.

Tot i això, l’amenaça de pluja que hi ha prevista per tota la jornada d’avui pot fer que l’actuació es vegi d’alguna manera afectada. En tot cas, els dirigents tècnics de la Vella i la Joves són optimistes i creuen que a l’hora de la diada podran enlairar els seus castells i pilars.

Prolegomen institucional 

El ritual de la diada del 10 de setembre començarà, a partir de les vuit del vespre, amb l’entrada de les colles a la plaça del Blat. Un quart d’hora més tard, al vestíbul de l’Ajuntament, tindrà lloc el sorteig d’ordre d’actuació amb els dos caps de colla per determinar quina formació surt primer.

Cinc minuts abans de dos quarts de nou del vespre, hi haurà la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya “Els Segadors” conduït pel SuiteCor de Valls mentre es desplegarà la senyera des de l’edifici de Can Segarra. Tot seguit, Vella i Joves aixecaran simultàniament dos pilars de 5 en què els enxanetes desplegaran la senyera nacional. Finalment, al punt de dos quarts de nou, començarà l’actuació castellera.

Previsions assequibles

A falta de la confirmació dels programes, tot sembla indicar que les dues colles vallenques es prendran l’actuació d’aquest vespre amb tranquil·litat. Tot i que no es descarta un castell superior al 3de9 amb folre de la Colla Vella, les intencions dels del Portal Nou serien els castells bàsics de nou i el pilar de 6 amb el quart nou com a màxims objectius.

Per la seva banda, la Colla Joves, que té algunes baixes a partir de la caiguda del 3de9 sense folre de Sant Fèlix, es presentaria a la plaça del Blat amb, com a mínim, un castell de nou bàsic i rodar la gamma alta de vuit, especialment les estructures amb el pilar.

Ambdues colles tenen aquest cap de setmana sortides importants. La Joves serà dissabte a Altafulla i la Vella diumenge a la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla a Tarragona, dos escenaris de rellevància destacada per afrontar grans fites.

"Les colles es roden de cara a la segona quinzena de setembre" "🔴 Els Xiquets de Tarragona organitzaran 50 actes pel seu 50è aniversari"