Francesc Huertas (Nens del Vendrell): «L’ambient d’assaig és força bo»

Parlem de les previsions de la temporada amb Francesc Huertas, un dels caps de colla dels vendrellencs
Francesc Huertas i Daniel Doria seran els caps de colla dels Nens del Vendrell en aquest 2019 | Nens del Vendrell
 
 

Tarragonadigital.com entrevista Francesc Huertas, un dels caps de colla dels Nens del Vendrell. La formació de la capital del Baix Penedès, tal com va succeir durant la segona meitat de la temporada, compta amb una nova direcció col·legiada. Huertas compartirà càrrec amb Daniel Doria. Amb la nova tècnica, la colla vendrellenca vol recuperar la il·lusió perduda l’any passat i tornar a afrontar reptes importants.

Amb Huertas conversem, entre altres temes, sobre el nou projecte, els primers assajos i el calendari d’actuacions que ve carregat de compromisos de rellevància. Els Nens, sempre que el transcurs de la temporada sigui satisfactòria, no descarten tornar a enfrontar-se amb el 3de9 amb folre.

-Després d’un 2018 de transició amb, fins i tot, canvi de tècnica a mitja temporada, com encareu el nou projecte?

-L’any passat va ser atípic per la colla. Veníem d’uns anys de creixement i vam patir una mica de retrocés que més enllà de nosaltres també va afectar el món casteller. A meitat de temporada, l’entrada del Guillem Vinyes i el Jordi Cunillera en substitució del Pere Rovira va ser preparar el nostre relleu i també poder completar castells de vuit bàsics amb assiduïtat. A més, aconseguir el 7de8 i el 9de7 van tornar l’alegria als Nens, després d’ensopegar amb la torre de 8 amb folre per Santa Anna.

Intent de torre de 8 amb folre dels Nens del Vendrell al Concurs de Castells de l'any passat | Laia Solanellas

 

-Quins objectius es marquen els Nens del Vendrell per aquest 2019?

-La feina que estem fent enguany està enfocada a consolidar els castells de vuit bàsics. També estem treballant la torre de 8 amb folre i altres castells, però durant la primera part de la temporada volem tenir apamats el 3de8, el 4de8 i la torre de 7 per aspirar anar més enllà de cara al segon tram.

-Com valores els primers mesos de temporada?

-L’ambient d’assaig és força bo. La llàstima és que en les primeres diades hem tingut algunes baixes de tronc i canalla que no ens ha permès portar estructures superiors. Hem fet tres actuacions amb castells de set bàsics i l’objectiu d’aquest mes de maig serà anar incorporant la torre de 7 i els dos castells de vuit bàsics. Hem d’anar pas a pas i els resultats apareixeran sols.

Pilars dels Nens del Vendrell en una actuació | Nens del Vendrell
 

-Tan important és la consolidació dels castells de vuit?

Sí. Necessitem fer molts castells de vuit. També hem de ser capaços de regenerar la il·lusió per assolir la gamma alta de vuit. Són construccions que costen molt de fer i no se’ls hi està donant el valor que es mereixen.

-Descarteu el 5de8 o el 3de9 amb folre?

-No renunciem a res. Són uns objectius que els veiem més llunyans. Treballarem el 5de8 perquè és un castell que podem tenir a l’abast. En canvi, el 3de9 amb folre pot ser un afegit si es van assolint els passos previs de la temporada. Ara mateix, però, no hi pensem.

-El pilar també entra en els plans del 2019?

-Sí. Hem recuperat el pilar que teníem antigament amb el Kevin, el Guillem i la Marina. Aviat començarem a assajar el de sis. La preparació d’un pilar va a banda dels castells i funcionen a un ritme diferent.

-Quines són les sortides que els Nens del Vendrell consideren prioritàries enguany?

-Tenim moltes diades importants. Al primer tram, afrontem el nostre aniversari (2 de juny), la diada dels Minyons de l’Arboç (8 de juny) i la diada del Pati (15 de juny). De cara l’estiu, hi ha les festes majors de la comarca, especialment, la de Santa Anna al Vendrell (26 de juliol) i Llorenç del Penedès (11 d’agost). I a la tardor, l’Albert Salvany (14 de setembre), Misericòrdia a Reus (21 de setembre) i la Fira de Santa Teresa (13 d’octubre) també seran cites on hi podem anar a intentar els nostres millors castells.

-A l’estiu està previst que s’inauguri el Museu Casteller de Catalunya a Valls. Què n’esperen els Nens del Vendrell d’aquest projecte que fa tants anys que s’arrossega?

-És un projecte que fa anys que està en marxa. Creiem que és un orgull que sigui una realitat. Ha de ser un equipament on ha de quedar constància de tot el que ha succeït en la història castellera. També serà un atractiu pel turisme de fora que no coneix el fet casteller.

Els Nens del Vendrell al Concurs de Castells de l'any passat | Laia Solanellas

"La Coordinadora de Colles Castelleres signa un nou acord per a la difusió audiovisual" "ENTREVISTA: Francesc Ramon, cap de colla de la Colla Joves Xiquets de Valls"