Ferran Ventura rep la Faixa d’Honor a Sant Magí

L’excap de colla de la Jove de Tarragona va recollir la distinció divendres en un acte a la capella del Portal del Carro
Ferran Ventura recollint la Faixa d'Honor a Sant Magí | Colla Jove Xiquets de Tarragona

Ferran Ventura, qui fou cap de colla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona entre les temporades 1993 i 1996, va recollir divendres la Faixa d’Honor a Sant Magí que atorga la confraria de Sant Magí. L’acte va tenir lloc a la capella del Portal del Carro i va comptar amb la presència de diverses autoritats locals i membres d’altres colles de la ciutat.

 

Ventura va voler fer extensiu aquest reconeixement al Josep Lluís, la Roser i a tots els que treballen perquè la colla tiri endavant. També va tenir paraules d’elogi per la seva família i a tots els membres de la seva colla. Finalment, va acabar amb un “Visca els castells, visca Sant Roc i visca la Colla Jove.”

L’inventor del 5de9

L’etapa de Ferran Ventura com a cap de colla de la Jove de Tarragona va ser molt exitosa. Els liles van viure una primera època d’or a la primera meitat dels anys noranta que els va portar a plantejar-se per primera vegada el 5de9 amb folre al Concurs de Castells de l’any 1994.

Abans de posar els fonaments a la supercatedral, van arribar els primers castells de nou i el 5de8. A la diada de Santa Tecla de l’any 1993, que no es va celebrar el dia 23 de setembre a causa de la pluja, la Jove feia història carregant el primer 4de9 amb folre de la seva història i descarregant un 5de8 superb.

 

L’èxit del 1993 va donar pas a un màgic 1994, any en què la colla es menja el món amb les tripletes de Sant Magí i l’Arboç. La mateixa temporada, a més de l’intent del 5de9 amb folre al Concurs, la Jove de Ventura va convocar una diada especial al novembre a la plaça de la Font, però cap dels dos intents que van portar a plaça va reeixir.

 

La temporada 1995, Ventura i la seva tècnica es van obsessionar amb el 5de9 amb folre. Tot i fer una gran temporada, per Santa Tecla es trencà la il·lusió amb aquest castell. Un intent fallit va provocar una lesió greu a un casteller i fa que la colla perdi una mica el potencial guanyador.

L’última temporada de Ventura com a cap de colla, tot i la baixada de nivell provocada per les conseqüències de la caiguda amb el 5de9 amb folre, va estar marcada per la participació de la Jove a la diada de Sant Fèlix. Aquell 30 d’agost, els liles van carregar els dos castells bàsics de nou i descarregar el 2de8 amb folre a la festa major de la capital de l’Alt Penedès.

 

Actualment, Ventura continua essent una peça fonamental a la Colla Jove a l’hora de quadrar els castells a les pinyes.