Gràcia, nova estació per la Joves de Valls

A la diada barcelonina també hi haurà la colla local, els Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada
Una pinya de la Colla Joves Xiquets de Valls | Laia Solanellas

A la mateixa hora del 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca, dissabte, la plaça de la Vila de Gràcia de Barcelona viurà la diada castellera de la festa major amb un cartell atractiu que formaran la colla local, els Castellers de Vila de Gràcia, la Colla Joves Xiquets de Valls, els Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada.

 

L’actuació, que es va haver de suspendre l’any passat pels atemptats de Barcelona i Cambrils, espera veure grans castells per part de les quatre agrupacions participants. Es tracta d’una diada seguida especialment per turistes estranger que passen uns dies de vacances a la ciutat comtal.

Com enfocarà la diada la Joves després de la Bisbal?

Dimecres, la Joves de Valls va descarregar el segon 2de8 net de la temporada a la Bisbal del Penedès. De cara a Gràcia, els de Francesc Ramon sembla que descartaran aquesta estructura i es limitaran a seguir rodant el 3de9 amb folre. Tampoc descarten l’estrena del 4de9 folrat, que enguany només han carregat. Un o dos castells de la gamma alta de vuit i el pilar de 6 completarien el programa dels del carrer d’en Gassó.

 

Gràcia vol treure els folres

Els Castellers de la Vila de Gràcia no estan tenint la temporada desitjada. Els de la camisa blau marí encara no han completat cap castell folrat aquesta temporada. A priori, la diada de festa major, després del bon resultat dissabte passat a l’actuació vilafranquina de Cal Figarot, seria un bon lloc per estrenar la torre de 8 amb folre i possiblement el 4de9 folrat, que ha donat bones sensacions als assajos.

 

L’estrena del 5de8 de Reus es podria endarrerir una setmana

A falta de l’últim assaig, els Xiquets de Reus encara no tenen clar si podran portar l’estrena del 5de8 a la plaça gracienca. Els de la camisa avellana tenen l’objectiu de repetir la tripleta de vuit amb el 3de8, el 2de8 amb folre i el 4de8. En principi, l’estrena de la catedral l’aparcarien fins a la festa major d’Igualada de diumenge 26 d’agost.

 

Els Moixiganguers es preparen per la festa major

Després d’uns dies de vacances, els Moixiganguers d’Igualada reapareixeran a Gràcia. A una setmana de la seva festa major, els igualadins volen oferir una bona diada amb castells de vuit i afinar la preparació del 5de8, un dels objectius que tenen per la setmana que ve.