La Jove de Tarragona aspira a fer un pas més a Montjuïc

Els liles actuaran a l’aniversari dels Castellers del Poble Sec
Un 5de8 de la Jove de Tarragona d'aquesta temporada | David Prats

Després d’una setmana de descans, la Colla Jove Xiquets de Tarragona torna a les places. Ho farà aquest dissabte, a les sis de la tarda, al Castell de Montjuïc, amb motiu de l’actuació del 20è aniversari dels Castellers del Poble Sec. També hi participaran els Castellers de Sants i la Colla Castellera de Madrid com a colles convidades.

Possible estrena de la Jove

A falta de l’assaig de divendres, la Jove de Tarragona voldria aprofitar la visita a Barcelona per consolidar els castells que ja ha assolit enguany i intentar estrenar-ne algun de nou. La tècnica té ganes d’estrenar el 4de8 amb l’agulla abans de Sant Joan i tot indica que la cita de dissabte a la capital catalana pot ser una bona ocasió per provar aquesta estructura.

Tot i els canvis, les estadístiques d’aquests primers mesos de temporada dels de la camisa lila són positives. Han completat el 5de8 (3 descarregats), el 3de8 (5 descarregats + 1 intent desmuntat), el 4de8 (4 descarregats + 1 intent desmuntat) i el 9de7 (1 descarregat) com a màximes fites.

Objectius de les altres colles

A Montjuïc, els Castellers de Sants volen oblidar la caiguda de la torre de 8 amb folre de fa quinze dies al Vendrell. La colla barcelonina plantejarà una diada amb castells de vuit amb l’objectiu de preparar reptes superiors de cara a les últimes actuacions del primer tram de temporada previstes pel mes de juliol.

Els borinots han aconseguit el 2de8 amb folre (1 intent), el 3de8 (5 descarregats), el 4de8 (5 descarregats), la torre de 7 (5 descarregades), el 9de7 (1 descarregat), el 7de7 (3 descarregats) i el 5de7 (3 descarregats) com a millors estructures.

Els Castellers del Poble Sec també arribaran molt rodats a la seva diada d’aniversari. Els bandarres es plantegen una actuació amb tres castells de set pisos. De moment, ja porten fets el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla com a castells més destacats.

La Colla Castellera de Madrid completarà el cartell de colles de l’actuació barcelonina. Els de la camisa vermella esperen aprofitar la visita a la ciutat comtal per fer-hi tres construccions de sis pisos.

"Els Xiquets de Reus tornaran al Mercadal a l’Antiga" "Els Bous de la Bisbal celebren la quarta diada d’Apadrinament"