La Jove de Tarragona es queda sense castell de 10

Els de la camisa lila acaben l’any carregant el 4de9 amb folre i l’agulla i perdent el domini amb el 5de9 amb folre
La Jove de Tarragona ha acabat l'any sense poder assolir el castell de 10 pisos | Toni González

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha demostrat aquest 2019 que segueix essent una de les agrupacions capdavanteres del país. En els moments transcendentals del curs, però, s’ha quedat lluny del nivell de les dues colles de Valls i els Castellers de Vilafranca. A final de temporada, també han perdut un dels vaixells insígnia com és el 5de9 amb folre, construcció que només han pogut descarregar en una ocasió.

9de8 i pilar de 8, valors segurs

La Jove ha tancat la temporada amb quatre castells de gamma extra diferents. Ha demostrat comoditat amb el 9de8 i valentia amb el pilar de 8 amb folre i manilles, fita que es van anotar en una diada de Sant Fèlix que no els va sortir del tot favorable.

9 de 8 descarregat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona, en la diada de Santa Tecla | ACN

L’eficient metodologia emprada al pati d’assaig des del minut 0 de la temporada, però, no ha estat suficient perquè els liles poguessin revalidar la categoria de 10. Per Sant Fèlix, van desmuntar un 3de10 amb folre i manilles per problemes en els pisos inferiors. D’altra banda, al primer diumenge de Festes de Santa Tecla van deixar a mitges el 4de9 amb folre i l’agulla, castell que l’any passat es van anotar per primera vegada a la seva història.

Un cop abaixada la persiana, des de la direcció tècnica de la Jove no poden donar per bons els registres assolits durant la temporada. En canvi, les modificacions que s’han introduït als troncs dels castells bàsics de 9 tenen el seu costat positiu i, de ben segur, donaran a la colla més fons d’armari de cara el futur més immediat.

La Jove de Tarragona només ha descarregat el 5de9 amb folre en una ocasió | Àngel Ullate

Com l’any passat, les previsions del 2020 transmeten il·lusió. Només falta que la massa social segueixi esforçant-se al local i que es millorin alguns aspectes tècnics que han distret a l’agrupació lila en els punts clau de la temporada. 

Els plans de futur

En principi, la continuïtat de Gorka Bertran, l’actual cap de colla està confirmada. Un dels reptes que s’hauria de marcar la Jove per l’any que ve són recuperar la millor versió del 5de9 amb folre. A banda de tenir en el punt de mira els castells de 10 i sense folre, també haurien de prioritzar la gamma superior de 8 a començament de curs per poder apujar les estructures un pis més de cara els mesos més intensos.

La continuïtat de Gorka Bertran com a cap de colla de la Jove de Tarragona sembla que està garantida | David Prats

Estadístiques de la temporada 2019 (A partir del pilar de 7 amb folre)

Pde7f 11d

5de8 15d

4de8a 6d+1c

4de9f 7d+3id

3de9f 15d+1c

9de8 6d

Pde8fm 2d

5de9f 1d+2c

4de9fa 1c+2i

3de10fm 1id

"🚀 RESUM TEMPORADA 2019: La Colla Joves torna a prioritzar els castells sense folre" "🚀RESUM TEMPORADA 2019: La Colla Vella torna a liderar el món casteller"