Joves i Jove volen portar castells de nou a Llorenç del Penedès

A la mateixa diada, els Nens del Vendrell hi aniram amb la clàssica de vuit
Un 4de9f de la Colla Joves Xiquets de Valls a la festa major de Llorenç del Penedès | Jan Magarolas

En un cap de setmana pràcticament desert de diades castelleres, la festa major de Llorenç del Penedès es presenta com l’única actuació on es poden veure castells de nou pisos. Diumenge, a les dotze del migdia, al carrer Francesc Macià, s’hi donaran cita els Nens del Vendrell, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

La post-Firagost de la Joves

La diada de Llorenç representarà la reaparició de la Joves de Valls quatre dies després de Firagost. A manca de l’últim assaig, els objectius dels de la camisa vermella per aquesta diada són repetir els dos castells de gamma bàsica de nou. També hi ha la intenció de repetir un castell de la gamma alta de set i el pilar de 7 amb folre.

Abans de Sant Fèlix, els del carrer d’en Gassó han d’anar a la Bisbal del Penedès, Gràcia i Igualada, tres places on hi haurien de fer alguna cosa superior al 3de9 amb folre. L’assistència de la gent als assajos i a les sortides determinaran quins passos pot fer la Joves abans de la cita del 30 d’agost a Vilafranca del Penedès.

La Jove ultima la preparació de Sant Magí

La Colla Jove Xiquets de Tarragona encara a Llorenç una sèrie de tres diades de rodatge que serviran per preparar la festa major petita de Tarragona en honor a Sant Magí. Els liles, a banda de voler portar-hi un castell de nou, tenen ganes d’estrenar el 2de8 amb folre. També porten en cartera el 5de8, el 4de8 amb l’agulla i el pilar de 6. Les proves que es puguin fer en l’últim assaig d’aquesta nit acabaran de perfilar el repertori.

Els Nens volen reeditar la clàssica de Santa Anna

Pels Nens del Vendrell, la diada de la festa major de Llorenç del Penedès es presenta com l’oportunitat de revalidar la clàssica de vuit que es van anotar el passat 26 de juliol per Santa Anna.

Sortir amb un bon resultat d’aquesta plaça serà molt important pels vendrellencs. I és que un cop tornin de vacances a finals d’agost, ja hauran de començar a pensar en quins reptes de la gamma alta de vuit es decanten.

"La Vella llueix la gamma extra per Firagost" "La Firagost 2019 abaixarà el teló amb la diada castellera"