Llorenç del Penedès posarà a prova a Joves, Jove i Nens

La diada castellera de festa major serà diumenge al migdia
3 de 8 amb l'agulla de la Jove de Tarragona a Llorenç del Penedès a la diada de l'any passat | JAN MAGAROLAS

La festa major de Llorenç del Penedès viurà aquest diumenge al migdia la tradicional diada castellera de les colles convidades. A dos quarts d’una del migdia, la plaça de la Vila d’aquest municipi de la comarca del Baix Penedès, comptarà amb la presència de la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell. Les tres agrupacions aniran en aquesta jornada amb la il·lusió de fer-hi un bon paper.

 

Cal recordar que la matinada del 9 al 10 d’agost, al carrer Francesc Macià, també hi haurà la diada dels Aficionats de Llorenç, colla que només actua un cop l’any. Es tracta d’una cita en què els Aficionats locals actuen amb indumentària a l’antiga. En acabar, hi ha una sindriada popular per a tots els assistents.

La Joves busca la regularitat ascendent

La Joves de Valls després de  tornar a descarregar el 2de8 net a la diada de Firagost i una actuació de rodatge dissabte passat al barri tarragoní de la Mora, afronta la part central de l’agost amb l’objectiu de sumar més castells de nou que mai. El 3de9 amb folre sembla que entrarà en els plans per Llorenç. A falta de l’assaig de divendres, tampoc es descarta el 4de9 folrat, que va quedar carregar a Firagost. El 5de8, el 2de8 amb folre i el pilar de 6 també podrien entrar en el repertori per aquest diumenge.

Últims compromisos de la Jove abans de Sant Magí

La Jove de Tarragona vol portar castells de nou bàsics a Llorenç. Els liles, que a la tarda també seran a la Canonja, també tenen l’objectiu de rodar el 5de8, el 4de8 amb l’agulla i estrenar el 2de8 amb folre de cara a apujar-los un pis més a la diada de Sant Magí del pròxim 19 d’agost. A la ronda de pilars, optarien per bastir el pilar de 6 o del 7 amb folre amb l’objectiu de tornar-lo a fer de vuit damunt d’un folre i unes manilles al cap d’una setmana a la plaça de les Cols.

Deures pendents dels Nens del Vendrell

Els Nens del Vendrell afronten amb feina pendent la diada de Llorenç. Els vendrellencs, que van carregar la torre de 8 amb folre a la festa major de Santa Anna, tenen la intenció de descarregar-la. També estan treballant el 5de8 i el pilar de 6. Caldrà esperar a l’assaig de divendres per veure per quin programa es decanta la colla de la capital del Baix Penedès.