Els Minyons de l’Arboç es queden sense castells de la gamma alta de set

La colla arbocenca ha baixat el registre que va aconseguir l’any passat

Any de transició pels Minyons de l’Arboç. La colla que dirigeix Joel Alcalde no ha pogut revalidar el 5de7, que van completar la temporada passada. Acaben el 2018 amb sis castells de set bàsics. També han destacat amb el pilar de 5 amb un dels segons més alts del món casteller. Es tracta de Joan Inglada que fa 1’97 metres d’alçada.

Als arbocencs, els hi falta poder assajar amb més quòrum de gent per arribar a totes les places amb l’objectiu de plantejar-se, com a mínim, un castell de set bàsic. Lluny han quedat els anys en què els Minyons guanyaven el Concurs de Torredembarra (enguany no hi han participat) o provaven el 4de8 al mes d’agost. Per escalar posicions i tornar a atrevir-se amb grans gestes, la colla necessita més compromís.

La temporada encara no ha acabat per l’Arboç. Aquest dissabte seran presents a Sant Julià de Lòira (Andorra) amb motiu de la diada dels Castellers d’Andorra. També hi acudiran els Xiquets de Vila-seca i els Minyons de Santa Cristina.

El 4de7 arriba a l’aniversari

El 9 de juny, els Minyons de l’Arboç estrenaven el primer 4de7 amb motiu de la seva diada. Van acompanyar aquest castell del 3de6 amb l’agulla i el 3de6. Després d’un començament amb construccions de sis i poques actuacions durant l’abril i el maig, la colla d’aquesta població del Baix Penedès aconseguia el cop d’efecte i encarava la part forta de la temporada amb més optimisme.

Problemes amb el 4 a Banyeres

Un mes després de la seva diada, a la festa major de Banyeres del Penedès, els Minyons tornen a descarregar el 4de7, tot i desmuntar-lo en dues ocasions. Va ser una actuació per sota de les possibilitats de la colla perquè es volia aprofitar per estrenar el 3de7, que finalment quedaria aparcat.

La clàssica arriba per festa major

La millor diada de la temporada va ser el quart diumenge d’agost amb motiu de la festa major. Els arbocencs van descarregar la clàssica de set i el pilar de 5.  Aquell dia, com és tradicional, van compartir plaça amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, formacions que van tornar a completar castells de gamma extra en una de les places històriques del país.

Un final sense recompensa

L’esprint final de temporada dels Minyons de l’Arboç no ha estat el que haurien volgut. Entre altres fites, destaca un altre pilar de 5, tot i que carregat, que es van anotar en una actuació a casa a principis de novembre. D’altra banda, a la Fira de Novembre de Vilanova van descarregar un altre 3de7.

Estadístiques de la temporada (A partir del 3de6)

3de7 4d+1id

4de7 2d+3id

Pde5 1d+1c

2de6 6d+1id

4de6a 2d

3de6a 6d

3de6 9d+2id