Els Nens del Vendrell obriran la diada del Pati

L’actuació organitzada per la Colla Joves Xiquets de Valls tindrà lloc el 15 de juny
El sorteig de la diada del Pati s'ha fet aquest dijous al local de la Colla Joves | Colla Joves Xiquets de Valls

El local social de la Colla Joves Xiquets de Valls ha acollit aquest dijous la presentació de la diada del Pati que se celebrarà el pròxim dissabte 15 de juny a les sis de la tarda. El cartell de colles de l’edició d’enguany, a banda dels amfitrions, estarà format pels Nens del Vendrell, els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Barcelona.

Objectius de màxims

Abans de procedir al sorteig d’ordre, els caps de colla de les formacions participants han explicat els objectius de la diada als mitjans de comunicació. Pau Cabanes, segon cap de colla de la Colla Joves Xiquets, ha afirmat que li agradaria estrenar el primer castell de nou de l’any. Tot i això, a falta de l’últim assaig de divendres, no descarta que ho puguin fer aquest dissabte a Barcelona.

 

Els Castellers de Barcelona, que també tenen la diada d’aniversari aquest cap de setmana, esperen estar en condicions de fer un bon paper a la capital de l’Alt Camp. De moment, el seu cap de colla, Jaume Montoliu, es planteja la torre de 8 amb folre i el 4de9 amb folre per dissabte.

 

Els Nens del Vendrell també volen aprofitar per créixer al Pati. El seu màxim responsable tècnic, Francesc Huertas, ha anunciat que estan en disposició de repetir el 3de8 i la torre de 7, estructures que ja han completat aquest curs. Tampoc no descarten l’estrena del 4de8, que encara no han estrenat

 

Finalment, els Moixiganguers d’Igualada, tot i la caiguda del 3de8 de dissabte passat a Sant Quintí de Mediona, esperen presentar-se a Valls en plena forma. El seu cap de colla, Jordi Moreno, vol disposar dels efectius suficients per plantejar-se tres castells de vuit.

Els Nens seran els primers

El sorteig d’ordre d’actuació de la diada del Pati ha determinat que els Nens del Vendrell obrin plaça. Seguidament, actuaran els Castellers de Barcelona i els Moixiganguers d’Igualada. La Joves de Valls serà l’encarregada de tancar les rondes.

 

Des de l’organització es vol una actuació àgil i que serveixi a les colles per preparar els compromisos previstos per l’estiu. En acabar la diada, hi ha previst un sopar de germanor i un concert a la mateixa plaça del Pati.

Més notícies de la categoria Castells