A punt per la diada de Santa Úrsula més apassionant de la història

Vella i Joves perfilen una actuació memorable a la plaça del Blat amb motiu de la fira vallenca
La Diada de Santa Úrsula serà aquest diumenge a Valls.   | Laia Solanellas

 

La diada de Santa Úrsula, que tindrà lloc aquest diumenge 21 d'octubre a partir de les 12.30 hores, és la més important per a les dues agrupacions de Valls. Tindrà lloc diumenge, a dos quarts d’una del migdia (s’avança mitja hora respecte d’altres edicions), a la plaça del Blat, escenari de la seva històrica rivalitat i on només actuen les colles locals.

 

 

A més, després de les últimes actuacions, les dues formacions arriben a la cita en un bon estat de forma. Rivalitat, passió i castellística en estat pur. Són trets distintius que només es donen a Valls i diumenge es pot escriure un nou capítol d’or de la història dels castells.

La Vella vol fer valer la seva condició de colla guanyadora al Concurs

Després del triomf a la 27a edició del Concurs de Castells de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls es presenta a Santa Úrsula amb l’objectiu de superar l’actuació de la TAP. Els de la camisa rosada tenen un programa de mínims que implica descarregar els tres castells del Concurs, és a dir, el 4de9 net, el 2de8 net i el 3de10 amb folre i manilles. A la ronda de pilars, també optarien pel pilar de 8 amb folre i manilles.

 

La Vella també ha explorat d’altres estructures mastodòntiques com el 2de9 sense manilles i el 3de9 net. Caldrà esperar la celebració de l’últim assaig previst per aquest divendres a la nit per veure per quin programa es decanta la colla que dirigeix Albert Martínez.

La Joves busca la tripleta neta

Per Santa Teresa al Vendrell, la Colla Joves Xiquets de Valls es va retrobar amb el 4de9 net i per Santa Úrsula l’objectiu dels de la camisa vermella és ajuntar les tres construccions sense folre. A falta del darrer assaig que també es farà aquest divendres a la nit, els del carrer d’en Gassó somien en sortir de la plaça del Blat amb el 2de8 net, el 4de9 net i l’inèdit 3de9 net, que ningú mai ha aconseguit.

 

Els de Francesc Ramon també tenen pendent el 5de9 amb folre, que enguany només han pogut carregar. A la ronda de pilars també es podrien decantar pel pilar de 7 amb folre, estructura que ja van descarregar la setmana passada amb un pis menys a la fira vendrellenca.

 

Consulteu el programa de la Fira de Santa Úrsula 2018