Les quatre colles de Sant Fèlix preparen una diada de somni

La diada vilafranquina podria veure quatre intents de 2de8 net
La diada de Sant Fèlix és la cita castellera per excel·lència de l'estiu casteller | Castellers de Vilafranca.

La plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès viurà aquest dijous, a partir d’un quart d’una del migdia, la gran cita de l’estiu casteller: la Diada de Sant Fèlix. L’actuació penedesenca convoca el cartell de colles més tradicional amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Sens dubte, l’emoció, l’estratègia i els grans castells estan servits a “la plaça més castellera”.

El sorteig de l’ordre d’actuació, celebrat el passat dilluns 20 d’agost al Vinseum, va determinar que els Minyons de Terrassa fossin els encarregats d’obrir la diada. Seguidament, actuarà la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca, que tancaran rondes.

La Vella arriba en plena forma

L’estat de la Colla Vella aquesta temporada és espectacular. Els de la camisa rosada arriben a la festa major de Vilafranca amb els dos castells nets ja descarregat i el 3de10 amb folre i manilles carregat. També han sovintejat amb freqüència el 5de9 amb folre, el 4de9 amb folre i pilar i el 9de8.

 

De cara a dijous, els d’Albert Martínez volen tornar a bastir el 4de9 net i el 2de8 net. També es plantegen provar el 4de10 amb folre i manilles per primera vegada aquest 2018. En el cas que les tres construccions es descarreguin amb èxit, els del Portal Nou estrenarien el pilar de 8 amb folre i manilles.

La Joves amb la moral alta

L’assaig de la Colla Joves previ a Sant Fèlix de dimarts va ser el millor de la història. Els de la camisa vermella van fer el 5de9 amb folre fins a sisens, el 2de9 amb folre i manilles fins a quints, el 2de8 sense folre sencer a la xarxa i el primer 3de8 net sencer de la història.

 

Els objectius dels del carrer d’en Gassó per la festa major de Vilafranca són descarregar el 2de8 sense folre, que ja han descarregat enguany i el 5de9 amb folre. El tercer castell és una incògnita. Tot apunta, que podria ser el 2de9 amb folre i manilles, però l’assaig del 3 net posa el cap de colla en un problema. Hi ha una mínima opció que la Joves intenti aquest castell a Sant Fèlix? El rumb de la diada i la colla ho decidiran.

Els Verds amb un programa de màxims

Tot i ser conservadors a les diades del Catllar i l’Arboç, els Castellers de Vilafranca aposten molt fort per Sant Fèlix. Els de la camisa verda es plantegen el 3de10 amb folre i manilles, que ja han descarregat enguany, la torre de 8 neta i el 4de10 amb folre i manilles. A la ronda de pilars, podrien optar pel pilar de 7 amb folre o el de 8 amb folre i manilles.

 

Els verds també tenen pendent de treure el 3de9 amb folre i l’agulla. Podria ser un castell que substituís al 4de10, donat que les proves de divendres passat a la plaça de la Vila no van ser gaire convincents.

Els Minyons també volen el 2de8 net

El primer tram de temporada dels Minyons de Terrassa no està sent com es voldria. De cara a Sant Fèlix, els malves, que fa dues setmanes que han tornat de vacances, també hi aniran amb un programa de màxims.

 

Els d’Arnau Boada i Xavi Jurado es plantegen el 2de8 net, que ja han descarregat a l’assaig. També han preparat el 3de9 amb folre i l’agulla i el 2de9 amb folre i manilles, que enguany han carregat en dues ocasions. A la ronda de pilars, es podrien plantejar el pilar de 7 o de 8 amb folre i manilles.

A Vilafranca, també hi ha castells el 29 i el 31

Les diades de vigília del 29 d’agost i de Sant Ramon marcaran un abans i un després de la diada de Sant Fèlix. Les dues diades comptaran amb les tres colles vilafranquines, és a dir, els Castellers de Vilafranca, els Xicots de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca. La del 29 l’obriran els Xicots i la del 31 es farà a l’antiga sense respectar els torns i les rondes.