Torredembarra i Cambrils, les primeres diades post-Sant Fèlix

El primer cap de setmana de setembre ve marcat per la ressaca de l’actuació vilafranquina
Els Nois de la Torre van posar quints al 4de8 en un assaig | Silvia Muñoz

Sant Fèlix 2018 ja és història i la temporada continua el seu curs. Sense temps d’haver paït la gran diada de la festa major de la capital de l’Alt Penedès, els castells tornen aquest cap de setmana. Les diades de Torredembarra i Cambrils serien places que podrien deixar algun castell de nou per part dels Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus respectivament.

Els Nois de la Torre apunten fort per Santa Rosalia

La plaça de la Vila de Torredembarra acollirà diumenge, a les dotze del migdia, la diada de la festa major Santa Rosalia amb la participació de la colla local, els Nois de la Torre, els Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell.

 

A falta de l’últim assaig, els Nois de la Torre es fixen una diada de màxims. Els de la camisa blau cel volen treure a plaça el 5de7 amb l’agulla i la torre de 7. També tenen en cartera el 5de7, el 7de7 i el 3de7 aixecat per sota. A més, els torrencs també han fet alguna prova de 4de8, castell que tampoc descarten per aquesta Santa Rosalia.

 

Els Xiquets de Tarragona, després de carregar el 3de9 amb folre a la diada de Sant Magí, reprenen l’activitat després d’una setmana de vacances. Els ratllats volen arribar a Santa Tecla  amb algun castell de nou pisos descarregat. A falta de l’assaig d’aquest divendres, acabaran de veure si poden portar o no el tres a Torredembarra. També apostarien per construccions de vuit pisos.

 

Per la seva banda, els Nens del Vendrell, que també tornen després d’uns dies de descans, caldrà veure les camises que arrosseguen fins a Torredembarra per plantejar-se, com a mínim, una nova clàssica de vuit pisos.

Els Xiquets de Reus podrien estrenar el 3de9f a Cambrils

Diumenge, a les sis de la tarda, la plaça de la Vila de Cambrils acollirà la diada de la Mare de Déu del Camí amb els Xiquets de Reus, els Bous de la Bisbal i la colla local, els Xiquets de Cambrils.

 

L’actuació cambrilenca presenta l’al·licient de veure si els Xiquets de Reus agrupen prou camises per plantejar-se el primer 3de9 amb folre de l’any. Els de la camisa avellana també hi durien el 2de8 amb folre i el 4de8.

 

D’altra banda, els Bous de la Bisbal i els Xiquets de Cambrils tenen l’objectiu d’alçar algun castell bàsic de set que acompanyarien la gamma alta de sis pisos.

La Joves amb tranquil·litat a Tortosa

La Colla Joves Xiquets de Valls actuarà a Tortosa també diumenge. Ho farà, a partir de les dotze del migdia, a la plaça de l’Ajuntament. De ben segur, els de la camisa vermella, després del gran Sant Fèlix, es prendran la diada tortosina tranquil·la amb castells de vuit.

 

A la mateixa diada, també hi seran els Xiquets de Vila-seca i els Castellers de Tortosa, ambdues amb l’objectiu de completar estructures de sis pisos.

"El Sant Fèlix dels deures pendents" "SANT FÈLIX 2018: Diada espectacular a Vilafranca aquest migdia"