Torredembarra s’enamora de la Jove

Els Nois de la Torre també s’han adjudicat la segona millor actuació del seu historial
5de9 amb folre de la Jove de Tarragona a Torredembarra | Colla Jove Xiquets de Tarragona  

Torredembarra ja s’ha inscrit com a població de gamma extra de ple dret. Després d’anys de lluita i suor per ser testimoni d’una estructura mastodòntica, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha fet possible la gesta anhelada. Ho han fet al costat d’uns Nois de la Torre estel·lars pel seu nivell i d’una Joves de Valls que necessita treure’s la son del viatge a Washington.

 

 

 

 

Supercatedral lila

Des de primera hora de la tarda, les xarxes socials de la Jove de la Tarragona treien fum amb comentaris optimistes que feien preveure una tarda gloriosa a Torredembarra. Els liles han obert foc amb un 3de9 amb folre de pujada ràpida i amb una descarregada en què només s’ha deformat una mica pels pisos alts. A la segona ronda, han completat el segon 4de9 folrat de l’any. Tot i estar tancat per dalt, l’estructura ha mantingut les mida i ha estat més sòlid del que van assolir per Sant Joan.

 

Una vegada ajuntats els dos castells bàsics de nou, els del carrer Cós del Bou  s’han enfrontat amb el 5de9 amb el folre, el seu castell insígnia. L’han tirat amunt després d’un peu desmuntat. La supercatedral ha pujat una mica remenada a la banda del tres, però la rapidesa de la canalla ha permès parar el bellugueig i que la descarregada hagi estat controlada pel tronc. A diferència de l’any passat, el castell tenia canvis a la rengla a quarts i quints.

L’èxtasi i l’eufòria després del cinc s’han apoderat a la plaça de la Verdura torrenca. I és que els liles han trencat el malefici a Torredembarra de ser una població que fins ara no havia pogut veure castells superiors al 3de9 amb folre descarregats. Per acomiadar-se d’un resultat extraordinari, la colla d’Aleix Bordas ha estrenat el primer pilar de 7 amb folre. L’espadat, que tenia canvis per dalt, s’ha controlat amb molta seguretat.

 

Els Nois també ho peten

La colla local, els Nois de la Torre, han tingut el millor Quadre de Santa Rosalia del seu historial. Els de la camisa blau cel han sumat la segona millor diada de la seva trajectòria només superada per la del Concurs de Castells de l’any 1982.

 

Els d’Aitor Úbeda han estat motivats tota l’estona. A la primera ronda, han descarregat el segon 5de7 de la temporada amb molta suficiència. A la segona ronda, han plantat el primer 7de7 de l’any, que ha obligat a treballar els pisos alts una mica a la baixada. Han rubricat una extraordinària jornada amb el primer 3de7 aixecat per sota del curs, que s’ha hagut de lluitar en el segon temps de l’última enlairada. Després d’aquest resultat, els torrencs poden somiar amb reptes més ambiciosos.

 

 

La Joves no pot repetir el castell de nou

A diferència de la temporada passada, la Colla Joves Xiquets de Valls no ha pogut dur un castell de nou pisos a Torredembarra. Tot i això, els de la camisa vermella l’han intentat a la segona ronda. Ha estat una temptativa molt dubtosa. L’ascens s’ha mostrat tou des de bon principi amb uns terços molt inestables. Quan els dosos estaven col·locats, l’aixecador i l’enxaneta no han vist clar i han tirat avall.

 

A la primera ronda, els del carrer d’en Gassó han alçat un 5de8 molt solvent. A la repetició de la segona ronda, han descarregat un 2de8 amb folre que, tot i estar estret de dalt, ha mantingut les mides. Han conclòs les tres rondes de castells amb un 3de8. Els de Francesc Ramon hauran de treballar intensament de cara a Firagost on s’espera que tornin a aspirar més enllà del 3de9 folrat.