La Vella vol seguir marcant la pauta a Altafulla

La diada de les Cultures d’enguany ve marcada per l’absència dels Castellers de Vilafranca
La Colla Vella dels Xiquets de Valls va descarregar el 5de9 a Altafulla l'any passat | Colla Vella dels Xiquets de Valls

Una temporada més, Altafulla torna acollir la diada de les Cultures. Aquest 2018, l’actuació es trasllada a diumenge per no competir amb Torredembarra, que celebra la processó el mateix dia i ha hagut de moure els castells a dissabte. El cartell de colles estarà format per la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla. Després de molts anys, en aquesta edició no hi seran els Castellers de Vilafranca.

La diada començarà, a dos quarts de set de la tarda, a la plaça del Pou. De ben segur, a més dels aficionats castellers de la zona tradicional, també s’hi acostaran diversos turistes estrangers que passen uns dies de vacances a la Costa Daurada.

La Vella aspira a fer el 9de8             

A falta de l’últim assaig, la Colla Vella dels Xiquets de Valls podria tornar a portar un castell superior al 3de9 amb folre a la cita altafullenca. L’any passat, els rosats hi van dur el 5de9 amb folre i aquesta temporada es podrien decantar pel 9de8, estructura que ja van descarregar a la passada diada de Completes.

 

Tot i el cansament de Washington, la Vella va assajar dimecres i ho tornarà a fer divendres. Els del Portal Nou acompanyarien el nou dels dos castells de la gamma bàsica de nou. A la ronda de pilars, es podrien decantar pel pilar de 7 folrat.

Els Xiquets volen començar a escalar

El 5de8 que van completar els Xiquets de Tarragona al Pla de la Seu ha suposat una injecció alta de moral per la colla. De cara a Altafulla, els matalassers es podrien tornar a plantejar la catedral. L’acompanyarien del 2de8 folrat, que enguany només han pogut carregar i d’un castell bàsic de vuit. Tot i això, els ratllats també s’esforçaran en l’assaig d’aquesta nit per portar alguna cosa més. I és que, fins i tot, no descarten estrenar el castell de nou.

Altafulla farà castells de la gamma bàsica de set

A diferència d’altres temporades, els Castellers d’Altafulla no tindran l’oportunitat de lluir-se amb esplendor a la diada de les Cultures. La colla que dirigeix Pol Munté no ha tingut l’arrencada esperada i es planteja ajuntar el 3 i el 4de7 a la plaça del Pou. El tercer castell dels de Ca l’Ixart seria el 5de6.

"Torredembarra vol veure el gamma extra descarregat" "Es presenta el cartell del Concurs de Castells"