El Vendrell es prepara per tornar a veure grans estructures

Joves de Valls i Jove de Tarragona hi volen portar castells de gamma extra
La Colla Joves Xiquets de Valls va descarregar el 4de9 sense folre a la diada de Santa Teresa de l'any passat | Toni Gonzàlez

La plaça Vella del Vendrell viurà diumenge, a partir de la una del migdia, una nova edició de la diada de la Fira de Santa Teresa amb possibles fites de gamma extra. Un any més, l’actuació comptarà amb participació de la colla local, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

 

El 2de8 net i el pilar de 8, objectius de la Joves

A falta de l’assaig d’aquest divendres, la Joves de Valls es podria plantar al Vendrell amb el 2de8 sense folre i el pilar de 8 amb folre i manilles. Els de la camisa vermella tampoc descarten donar la sorpresa amb altres construccions, encara que abans també els agradaria recuperar els castells de gamma bàsica de 9.

 

L’any passat, els del carrer d’en Gassó van descarregar el 4de9 sense folre i carregar el 2de8 sense folre a la plaça Vella. Enguany, també es compleixen 25 anys del primer 2de9 amb folre i manilles que els diables vermells van coronar en aquesta jornada. Així doncs, de nou, la capital del Baix Penedès tornarà a estar en el punt de mira sobre el que pugui fer la colla vallenca a quinze dies de Santa Úrsula.

 

La Jove mirarà d’arribar-hi amb el pilar emmanillat

La Colla Jove Xiquets de Tarragona espera arribar amb un castell superior al 3de9 amb folre en la seva penúltima actuació abans d’acabar la temporada 2019. Després de recuperar la confiança a Reus amb la tripleta màgica, els de la camisa lila esperen tornar a completar els dos castells bàsics de 9 al Vendrell.

 

L’assaig d’aquesta nit, també determinarà si els tarragonins poden fer un pas més a la plaça Vella. En principi, sembla que optarien per portar el pilar de 8 amb folre i manilles, estructura que ja van descarregar en la passada diada de Sant Fèlix.

 

Els Nens faran la clàssica

A diferència del 2018, els Nens del Vendrell no portaran cap castell de la gamma alta de 8 per Santa Teresa. Els objectius de la colla vendrellenca, que s’han pres l’any de transició, són assolir la torre de 7, el 3de8 i el 4de8 a la Fira.

"🔴POLÈMICA: Els Castellers de Vilafranca despleguen una estelada en un partit de l'NBA" "Última sortida de la Colla Vella abans de Santa Úrsula"