Els Verds tornen a fer Vilanova de deu

La Jove de Tarragona també es llueix amb l’estrena del 9de8 i el pde8fm
3de10 amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca a la diada de Vilanova | Castellers de Vilafranca

Tarda esplèndida de castells a la festa major de Vilanova i la Geltrú. Les tres colles participants han complert amb els objectius i han resolt l’actuació amb poc menys de dues hores. La diada ha aplegat més públic que mai a la plaça de la Vila de la capital del Garraf.

Vilafranca descarrega el colós

Per tercera temporada consecutiva, els Castellers de Vilafranca han fet l’aleta al castell de deu pisos a Vilanova. El 3de10 amb folre i manilles ha arribat a la segona ronda. Ha pujat amb concentració i confiança, encara que a la descarregada un dels quarts s’ha enfonsat una mica i ha fet que el castell s’hagués de lluitar fins a l’últim alè.

 

Abans, els penedesencs havien descarregat una torre de 9 amb folre i manilles, la tercera de l’any i la número 100 del seu historial, molt estàtica. Han completat les tres rondes de castells amb un 5de9 amb folre treballat a quarts de la part del tres. Els verds no assolien la supercatedral des de l’any 2014. A la ronda de pilars, han estrenat el primer pilar de 8 amb folre i manilles, que ha mostrat bones sensacions.

 

Un cop superada l’etapa de la capital del Garraf, els vilafranquins es prenen una setmana de descans i no tornaran a actuar fins a l’11 d’agost a la diada de Cal Figarot.

La Jove afegeix el 9 i el pilar

La Colla Jove Xiquets de Tarragona s’ha agradat a Vilanova i ha donat dues passes més. Els liles han sortit ambiciosos amb un 9de8, el primer de l’any, que ha tingut les tres aletes bastant sincronitzades. Seguidament, s’han apuntat el segon 5de9 amb folre del curs, que ha estat més tranquil que el van descarregar fa quinze dies a Torredembarra. A la tercera ronda, han plantat un 3de9 amb folre sense massa contratemps.

 

Com a colofó d’una gran jornada, la Jove ha fet l’aleta al primer pilar de 8 amb folre i manilles de la temporada. L’espadat ha tingut un moment delicat a la motxilla de sortida amb el quart que s’ha abocat massa. Tot i això, la solidesa del folre i les manilles han salvat les sotragades.

 

Després de l’èxit a Vilanova, els tarragonins tornaran a actuar aquest diumenge a la tarda a Vilallonga del Camp.

Primera clàssica dels Bordegassos

Els Bordegassos de Vilanova han pogut gaudir d’una festa major sense problemes. Els de la camisa groc- terrós han complert amb el programa previst. A la primera ronda, han estrenat el 3de8, que ha mostrat solvència. Seguidament, han descarregat el 4de8. Han rubricat la primera clàssica de vuit de la temporada amb la torre de 7.