Uns Xiquets d’Alcover en hores baixes

Els de la camisa verd oliva només han pogut carregar el 2de6 en una ocasió

El segon projecte de colla pròpia a Alcover es troba a l’UVI. El 2018, sisena temporada en actiu de l’agrupació, no ha estat gens positiva. La falta de camises, poques sortides i una caiguda de 2de6 a la Fira de Bandolers han deixat la colla tocada i amb un futur incert.

En el global de la  temporada, la colla alcovenenca només ha estat capaç de descarregar deu castells de sis. Les xifres han baixat en picat respecte el 2017. L’any passat, van assolir el pilar de 5 (4 descarregats), el 2de6 (4 descarregats), el 5de6 (1 descarregat), el 3de6 amb l’agulla (6 descarregats), el 3de6 (11 descarregats) i el 4de6 (2 intents desmuntats).

Amb el curs ja acabat, caldrà veure quin serà el camí de la colla durant el 2019.  Per tornar a consolidar la gamma alta de set i poder-se plantejar un possible castell de set bàsic caldria més implicació per part de la gent.  En cas de no complir-se aquestes dues premisses, el projecte es pot veure abocat a la desaparició tal  com va passar amb els Xiquets de la Vila d’Alcover l’any 2009.

Dos castells de sis a Valls

Els Xiquets d’Alcover no van poder garantir una actuació amb castells de sis fins al mes de juny. A la diada dels Castellers de la Il·lusió que es va celebrar el passat 16 de juny, els de la camisa verd oliva van descarregar el 3de6, el 3de6 amb l’agulla i dos pilars de 4. La falta de ventall no els va permetre plantejar-se un castell en tercera ronda.

El 2de6 carregat de la Fira condiciona el final de temporada

Després d’un estiu amb poques actuacions i sense poder completar tres estructures de sis en una mateixa actuació, els Xiquets d’Alcover afrontaven l’actuació de la Fira de Bandolers amb l’objectiu de provar el 2de6, castell que ja havien deixat en intent desmuntat en diverses ocasions.

Els alcovenencs, que van organitzar la diada de la Fira a la plaça del Portal, es van plantejar el 2de6 en segona ronda després de descarregar el 3de6 de sortida. A la primera temptativa, la torre es va desmuntar. Seguidament, hi van tornar i aquest cop l’aconseguien carregar. La caiguda va deixar castellers tocats, fet que va deixar la colla sense recursos en les dues darreres actuacions del 2018.

De fet, condicionats per les baixes, els Xiquets d’Alcover, un cop passada la Fira, ja no han ofert massa cosa més. A la festa major local, van sortir de plaça amb un 3de6 i un intent desmuntat de 3de6 amb l’agulla. D’altra banda, a la trobada de colles del Sud de Cambrils van fer dos intents desmuntats de 3de6 i un intent desmuntat de 4de6.

Estadístiques de la temporada (A partir del pilar de 4)

2de6 1c+5id

3de6a 5d+1id

3de6 5d+3id

4de6 1id

Pde4ps 3d

Pde4 15d