Els Xiquets d’Alcover volen regularitat amb els castells de sis

Els de la camisa verd oliva necessiten créixer en nombre de camises

La temporada 2018 va ser complicada pels Xiquets d’Alcover. La manca de castellers va deixar la colla la tocada i amb un futur gens definit. Tot i això, el nou any ha començat amb un canvi de cromos a la tècnica. Eloi Altès, cap de colla del curs passat, ha estat rellevat per Miguel Cortés, qui tindrà l’objectiu de mantenir l’agrupació a la categoria de sis pisos.

 

Per la seva banda, la presidència la continua encapçalant Joan de Lucas. Sobretot, l’àrea administrativa de la colla es marca la fita de créixer en nombre de camises per mantenir viu el projecte al poble i incrementar l'activitat social.

 

En el global de la temporada passada, la colla alcoverenca només va ser capaç de completar deu construccions de sis pisos. Les xifres van baixar en picat respecte el 2017. Van assolir el pilar de 5 (4 descarregats), el 2de6 (4 descarregats), el 5de6 (1 descarregats), el 3de6 amb l’agulla (6 descarregats), el 3de6 (11 descarregats) i el 4de6 (11 descarregats).

 

Per aquest any, caldrà veure quina serà la línia de treball que proposa la tècnica. En principi, els de la camisa verd oliva voldrien completar tres castells de sis en cada actuació. De moment, encara no han debutat a les places i sembla que el calendari contindrà poques sortides.

 

En cas de no tirar endavant la temporada, la colla alcoverenca es pot veure abocada a la desaparició tal com va passar amb els Xiquets de la Vila d''Alcover que es van dissoldre el 2009 després de vint-i-cinc anys d'activitat.

Calendari 2019 dels Xiquets d’Alcover

Segons hem pogut consultar a Webcasteller i la Base de Dades de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya-Colla Jove Xiquets de Tarragona, el calendari de temporada dels Xiquets d’Alcover té poques actuacions. Aquestes són les sortides previstes que van entre el 16 de juny i el 2 de novembre:

 

16/06 Diada de les Camises Grana a Montblanc

12/10 Fira dels Bandolers d’Alcover

20/10 Festa Major d’Alcover

2/11 Trobada de colles del sud a Tortosa