Els Xiquets de Reus estrenen el 5de8 a Gràcia

A la diada barcelonina, la colla local i la Joves de Valls han fet el 3de9f
Els Xiquets de Reus han estrenat el 5de8 a la festa major de Gràcia | Xiquets de Reus

La diada de la festa major del barri de Gràcia (Barcelona) que s’ha viscut aquest dissabte a la tarda ha deixat novetats destacades. Hi han pres part els Castellers de la Vila de Gràcia, la Colla Joves Xiquets de Valls, els Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada.

 

A la plaça de la Vila de Gràcia, la colla local ha aconseguit fer l’aleta al primer castell de nou pisos de la temporada. La Joves de Valls, després d’una Bisbal on van aconseguir el 2de8 net, han complert en portar el castell de nou. Per la seva banda, els Xiquets de Reus han fet un pas endavant amb el primer 5de8.

Reus treu la catedral

Els Xiquets de Reus han complert amb el pronòstic d’estrenar el 5de8 a l’agost. La primera aleta sobre aquesta estructura ha arribat a la primera ronda de l’actuació gracienca. A la segona ronda, han descarregat el 2de8 amb folre. La part negativa de la diada ha estat a la tercera ronda quan han fet dos intents desmuntats de 4de8.

 

Els de la camisa avellana tornaran a actuar aquest diumenge, a les sis de la tarda, a Cornudella de Montsant al costat dels Brivalls locals amb motiu de la festa major d’aquest municipi de la comarca del Priorat.

 

La Joves compleix amb el 3de9f

Tot i la manca d’efectius, la Joves de Valls ha pogut portar un castell de nou pisos al barri de Gràcia. Han triat el 3de9 amb folre, que han descarregat a la segona ronda. Abans, havien completat el 2de8 amb folre. Els de la camisa vermella han rubricat les tres rondes de castells amb el 4de8.

 

Gràcia té el premi

Tot i fer-ne dos intents desmuntats, els Castellers de la Vila de Gràcia s’han pogut apuntar el primer 3de9 amb folre de la temporada a la seva festa major. L’estructura de nou pisos ha arribat en una de les dues rondes de repetició. Els de la camisa blau marí també han completat el 2de8 amb folre i el 4de8.

 

Castells de set dels Moixiganguers

El retorn de vacances dels Moixiganguers d’Igualada no ha estat massa lluït. A una setmana de la seva festa major, l’agrupació de la capital de l’Anoia ha fet el 5de7, el 3de7 amb l’agulla i el 4de7 carregat.

"La Vella regala el 2de8 sense folre al 70è aniversari dels Verds" "L’Arboç, Cornudella i Vallmoll altres punts d’interès casteller del cap de setmana"