Els Xiquets de Reus tornaran al Mercadal a l’Antiga

Dissabte també hi haurà castells a Vinyols i els Arcs
Els Xiquets de Reus actuaran dissabte a la tarda al Mercadal a l'Antiga | Laia Solanellas

Els Xiquets de Reus actuaran dissabte, a partir de les sis de la tarda, a la plaça del Mercadal amb motiu del Mercadal a l’Antiga, una recreació de l’antic mercat que es feia al centre de la ciutat. Serà l’última aparició dels de la camisa avellana abans de Sant Pere. Per això, tenen l’objectiu d’esprémer al màxim els assajos per arribar-hi amb les màximes condicions.

 

La celebració d’aquest mercat fa que la plaça del Mercadal es converteixi en una peculiar màquina del temps per permetre als veïns descobrir com era el mercat en aquest indret de la capital del Baix Camp a principis del segle XX.

 

És una activitat que compta amb la col·laboració desinteressada de figurants i de l’empenta del Bravium Teatre. Enguany compleix la vintena edició. Els paradistes del Mercat Central, els Amics del Cavall de les comarques de Tarragona i l’Ajuntament de Reus hi donen suport.

 

Tornant als castells, l’any passat, els reusencs van completar la clàssica de vuit en aquesta actuació en solitari. A falta de l’assaig de divendres, les opcions de la colla que dirigeixen Edu Valls i Maria Alegret són plantejar-se castells de vuit bàsics. Dependrà de les camises que es puguin arrossegar i si les proves són satisfactòries.

 

La temporada dels Xiquets de Reus està avançant amb molt bona nota. Han completat el 2de8 amb folre (2 descarregats), el 3de8 (5 descarregats), el 4de8 (3 descarregats + 1 intent desmuntat), el 2de7 (3 descarregats) i el 4de7 amb l’agulla (1 descarregat) com a millors estructures.

 

Dissabte casteller a Vinyols i els Arcs

La comarca del Baix Camp també tindrà castells dissabte, a dos quarts de set de la tarda, a la plaça de l’Església de Vinyols i els Arcs. L’actuació es farà amb motiu de la festa de Sant Joan i comptarà amb la participació dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets de Cambrils

 

La jornada pels de la camisa verda es preveu que sigui preparatòria de cara a la diada de Sant Joan a Tarragona prevista pel pròxim 24 de juny a la plaça de la Font. El cap de setmana passat, a Olesa de Montserrat, la colla que dirigeix David Lobo va aconseguir fer l’aleta al primer pilar de 6 de l’any. Pels Xiquets de Cambrils també serà una jornada de preparació per la diada de Sant Pere prevista pel 29 del mateix mes.