Els Xiquets de Reus volen cloure la temporada per la porta gran

Els de la camisa avellana es marquen la fita de repetir l’actuació del Concurs de Castells

Els Xiquets de Reus posen punt i final al curs 2018. Serà aquest dissabte, a les sis de la tarda, a la plaça de Mercadal, amb motiu de la diada de final de temporada. L’agrupació de la capital del Baix Camp actuarà acompanyada dels Castellers de Terrassa, els Castellers d’Altafulla i els Xiquets de Cambrils.

Reus té l’objectiu de reeditar el resultat del Concurs

Tot i algunes baixes, la colla que dirigeix Toni Rull espera afrontar la darrera cita de la temporada amb l’objectiu de bastir el 5de8, el 3de9 amb folre i el 2de8 amb folre, les tres construccions que els van donar el triomf ex-aequo amb els Moixiganguers d’Igualada al passat Concurs de Castells de Tarragona.

Els Xiquets de Reus esperen poder reunir les camises suficients a l’assaig d’aquest divendres per fer realitat aquest objectiu i finalitzar una gran temporada amb un excel·lent registre davant la seva afició. Tot i les proves que s’han fet al local, el 4de9 amb folre, un altre dels objectius del 2018, s’haurà d’esperar a l’any que ve per veure’l a plaça.

Els números d’aquest any de la colla reusenca són satisfactoris. Han fet el 3de9 amb folre (2 descarregats + 1 carregat), el 5de8 (2 descarregats + 2 intents desmuntats), el 2de8 amb folre (8 descarregats + 1 intent desmuntat), el 3de8 (13 descarregats+ 2 intents desmuntats), el 4de8 (12 descarregats + 5 intents desmuntats) i el 2de7 (12 descarregats) com a millors estructures.

Les intencions de les tres colles convidades

Els Castellers de Terrassa, que diumenge també actuen a la diada dels Moixiganguers d’Igualada, es plantegen una actuació amb algun castell de vuit i castells de la gamma alta de set per anar preparant la diada de la colla del pròxim 4 de novembre al Raval de Montserrat.

Els Castellers d’Altafulla també es podrien atrevir a intentar algun castell de set a Reus. El 4 de novembre, els de Ca l’Ixart afronten la diada de la festa major de Sant Martí, cita on podrien repetir el 5de7 que van descarregar a la sessió de Torredembarra del Concurs de Castells.

Els Xiquets de Cambrils, agrupació que enguany ha descarregat el 3de7 en tres ocasions, es marca l’objectiu de repetir aquesta estructura a Reus. Acompanyarien aquest castell del 4de7, que encara no han estrenat, o bé de castells de la gamma alta de sis pisos.