Els Xiquets de Reus volen seguir passejant el 2de8 amb folre

Els de la camisa avellana afronten amb la moral alta la diada del barri de Santa Anna
Xiquets de Reus | Laia Solanellas

Dissabte, el barri de Santa Anna de Reus viurà la seva actuació castellera, un dels actes més destacats de les seva festa major. A les sis de la tarda, a la plaça de la Farinera, hi haurà els Xiquets de Reus, que exerceixen de colla amfitriona. A més, els Brivalls de Cornudella i els Nois de la Torre hi seran en condició de colles convidades. Es preveu una tarda de castells de vuit i de set pisos.

Reus vol sumar un altre 2de8 amb folre

Després de repetir-lo al Catllar, els Xiquets de Reus volen tornar a portar el 2de8 folrat a la diada de Santa Anna. Seria el quart que s’anotarien aquesta temporada. Els de Toni Rull acompanyarien la torre dels dos castells de la gamma bàsica de vuit.

 

En principi, el 5de8 i el 3de9 amb folre, dos castells que s’estan treballant intensament al pati d’assaig, no arribaran fins a l’agost o setembre. Convé recordar que a l’agost l’agrupació de la capital del Baix Camp afronta compromisos importants, entre d’altres, al barri barceloní de Gràcia, Cornudella de Montsant i Igualada.

Objectius dels Nois i els Brivalls

A la plaça de la Farinera, els Nois de la Torre i els Brivalls de Cornudella també hi acudeixen amb un programa de màxims. Tot i que el nivell d’afluència després del Quadre de Santa Rosalia ha baixat una mica, els torrencs volen anar a Reus amb tres estructures de set pisos. Per la seva banda, els Brivalls es podrien plantejar algun castell de la gamma bàsica set, com per exemple, el 3de7, que ja han completat aquest any.

 

Estadístiques de les colles participants

Abans de Santa Anna, els Xiquets de Reus sumen un total de quinze castells de vuit pisos i només comptabilitzen una caiguda de pilar de 4. Els de la camisa avellana han fet el 2de8 amb folre (3 descarregats), el 3de8 (6 descarregats) i el 4de8 (6 descarregats). També han completat el 2de7 (7 descarregats) i el 5de7 (9 descarregats).

 

Els Nois de la Torre mantenen una bona línia ascendent. Fins al moment, han assolit el 3de7 aixecat per sota (1 descarregat), el 3de7 amb l’agulla (3 descarregats + 1 intent), el 4de7 amb l’agulla (2 descarregats + 1 intent+ 1 intent desmuntat), el 5de7 (2 descarregats), el 7de7 (1 descarregat), el 4de7 (4 descarregats + 2 intents desmuntats) i el 3de7 (10 descarregats).

 

Els Brivalls de Cornudella també han fet un bon inici de temporada i no han hagut de lamentar cap caiguda. Els de la camisa blau marí han fet el 3de7 (1 descarregat), el 2de6 (6 descarregats), el pilar de 5 (4 descarregats) i el 3de6 amb l’agulla ( 7 descarregats + 1 intent desmuntat) com a millors estructures.