Els Xiquets del Serrallo obriran la diada de Sant Magí

El sorteig de l’actuació tarragonina s’ha fet aquest dilluns a TAC-12
El sorteig de l'ordre d'actuació de la diada de Sant Magí ha comptat amb la participació de quatre representants de les colles de la ciutat. | Ajuntament de Tarragona

El pròxim dilluns 19 d’agost, la plaça de les Cols de Tarragona viurà, a partir de les dotze del migdia la diada castellera de Sant Magí amb la participació de les quatre colles de la ciutat. Com a avantsala de la cita, quan només resten set dies, s’ha fet el sorteig d’ordre d’actuació al programa Finet i pel mig de TAC-12, la televisió pública del Camp de Tarragona.

 

El sorteig, que ha comptat amb la presència de representants de les quatre agrupacions, ha determinat que els Xiquets del Serrallo siguin els encarregats d’obrir plaça. La Jove de Tarragona actuarà en segona posició. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau ho faran en tercer lloc. Finalment, els Xiquets de Tarragona tancaran les rondes.

 

Dinàmica de l’actuació

La diada de Sant Magí es desenvoluparà a través del «sistema de rondes a la tarragonina» on cada colla intervindrà per torn rotatiu, seguint l’ordre sortejat. A partir d’aquí, hi haurà tres rondes i l’agrupació que no completi les tres estructures podrà disposar de fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre de l’actuació.

 

L’actuació del 19 d’agost a la plaça de les Cols té la variant en aquest sistema de rondes, a diferència del que també s’utilitza a les diades del primer diumenge de Festes, Santa Tecla i 11 de setembre, que diu que en el cas que una colla no hagi assolit els tres castells podrà fer ús de la cinquena ronda sempre que intenti una construcció superior a la de menys nivell assolida.

 

Quines són les previsions de Sant Magí?

Tot i que encara queda una setmana, els quatre representants han donat alguna pista sobre quines poden ser les intencions de cara a la festa major petita de la ciutat. A falta dels últims assajos i també algunes sortides, les quatre colles aspiren anar al màxim.

 

La Jove de Tarragona, a banda de repetir el 9de8, vol estrenar el 5de9 amb folre i un tercer castell encara per concretar. A la ronda de pilars, sembla que optarà pel pilar de 7 amb folre, tenint en compte que el de vuit pisos és complicat de tirar a la plaça de les Cols per la pendent que té.

 

Els Xiquets de Tarragona volen aprofitar Sant Magí per estrenar el 3de9 amb folre i treure’s la malastrugança amb el 5de8, estructura que enguany els ha quedat en intent desmuntat en més d’una ocasió. També estan treballant el 2de8 amb folre i el 7de8.

 

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau estan preparant el 2de8 amb folre i el 4de8 amb l’agulla. També tenen en cartera el 4de8, el 3de8 i el 2de7, que ja tenen dominats. En principi, el pilar de 7 amb folre per la situació de la plaça quedaria aparcat.

 

Els Xiquets del Serrallo es plantejarien castells de la gamma alta de set, com per exemple, el 5de7, el 3de7 amb l’agulla i el 4de7 amb l’agulla. També estan fent esforços per arribar amb el 2de7 i el 3de8, castell que no han assolit mai en la seva història.