EN DIRECTE

Petita treva del temporal Glòria, amb pluja sostinguda però menys abundant

Els Xiquets del Serrallo es preparen per la diada del Carme

L’actuació de dissabte també comptarà amb els Xiquets de Reus i els Torraires de Montblanc
Els Xiquets del Serrallo actuaran dissabte amb motiu de la diada del Carme | 3 Rondes

El barri tarragoní del Serrallo es prepara per celebrar les festes de la Mare de Déu del Carme. Un any més, els castells tornaran a ser un dels plats forts del programa d’actes. Dissabte, a partir de les sis de la tarda, a la plaça de Sant Magí, s’hi donaran cita els Xiquets del Serrallo, els Xiquets de Reus i els Torraires de Montblanc.

 

Els locals volen ampliar la gamma

Després d’una bona diada de Sant Pere, els Xiquets del Serrallo es marquen l’objectiu d’ampliar el repertori a la cita del Carme. A falta d’un assaig, els del barri mariner segueixen treballant per ajuntar els dos castells amb el pilar al mig en una mateixa actuació. Si tot va bé, dissabte podrien estrenar el 4de7 amb l’agulla.

 

Com a tercera construcció, els de la camisa blau marí optarien per un 3de7 més lleuger amb força estrenes als pisos superiors. A la ronda de pilars, es decantarien pel pilar de 5.

 

Fins al moment, l’agrupació del barri tarragoní ha assolit el 3de7 amb l’agulla (1 descarregat + 1 intent desmuntat), el 4de7 (2 descarregats), el 3de7 (5 descarregats + 1 intent desmuntat), el pilar de 5 (5 descarregats) i el 2de6 (4 descarregats) com a millors castells.

 

Els Xiquets de Reus tornen de vacances

Al Serrallo, els Xiquets de Reus reapareixeran a les places després de la festa major de Sant Pere. A falta de l’assaig de divendres, els de la camisa avellana hauran de mesurar molt bé quin repertori volen portar a la plaça Sant Magí. En principi, un castell de vuit i la gamma alta de set haurien de ser els objectius.

 

La colla reusenca ha completat el 3de9 amb folre (1 descarregat), el 2de8 amb folre (3 descarregats), el 3de8 (7 descarregats), el 4de8 (4 descarregats + 3 intents desmuntats) i el 2de7 (4 descarregats) com a màximes fites.

Castells de sis dels Torraires

La visita al Serrallo dels Torraires de Montblanc serà la primera després que diumenge passat aconseguissin descarregar el primer 2de6 de l’any a Vila-seca. Els de la camisa grana volen arrossegar les camises suficients per plantar tres castells de sis al barri mariner.

 

Tot i la renovació, els montblanquins ja han fet el 2de6 (1 descarregat), el 3de6 amb l’agulla (2 descarregats+ 1 intent+ 2 intents desmuntats), el 4de6 (2 descarregats) i el 3de6 (5 descarregats + 1 intent desmuntat)